Οι No Clear Mind στο 3ο Open Air Festival

09.09.2013
Το 3ο Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου, αφού διένυσε ένα καλοκαίρι γεμάτο σινεμά και μαγικές νύχτες με δωρεάν υπαίθριες προβολές σε πάρκα, κήπους μουσείων και πλατείες, δροσίζοντας πολιτιστικά την πόλη, λίγο πριν παραδώσει τη σκυτάλη στον φθινοπωρινό θεσμό του 19ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας σας καλεί σε μία ακόμη μαγική μουσική προβολή.

Την Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2013, υποδεχόμαστε τις αρχές του φθινοπώρου με την προβολή της Σουηδικής βωβής ταινίας «Haxan: Η Μαγεία Μέσα από τους Αιώνες» στον υπέροχο θερινό κινηματογράφο της Ταινιοθήκης, Λαΐς. Την προβολή θα ντύσουν μουσικά με τον ιδιαίτερο ήχο τους οι No Clear Mind.

H προβολή πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και της Πρεσβείας της Σουηδίας στην Ελλάδα, ενώ η Fischer θα συνοδεύει την υπέροχη μουσική βραδιά προσφέροντας άφθονη παγωμένη μπύρα.

H ταινία: «Haxan: Η Μαγεία Μέσα από τους Αιώνες» (1922), βωβής ταινίας από την Σουηδία, σε σενάριο και σκηνοθεσία του Μπέντζαμιν Κρίστενσεν, που αποτυπώνει την υστερία γύρω από τη μαγεία και όσους υποτίθεται ότι την εξασκούσαν, θύματα συχνά της προκατάληψης και της παρεξήγησης σωματικών και ψυχικών ασθενειών. Η ταινία γυρίστηκε σαν ντοκιμαντέρ αλλά περιέχει δραματοποιημένες σκηνές, που μοιάζουν βγαλμένες από ταινίες τρόμου.

Οι No Clear Mind: Η μουσική των No Clear Mind χαρακτηρίζεται από έντονα μελωδικά και κινηματογραφικά στοιχεία, όπως έχει αποτυπωθεί στους δίσκους “Dream is Destiny” και “Mets”. Παράλληλα το σχήμα συχνά εκφράζει την αυτοσχεδιαστική του φύση, παραθέτοντας πολυάριθμες conceptual μουσικές παραστάσεις σε μυστικές τοποθεσίες.

Στα πλαίσια του 3ου Open Air Festival, οι No Clear Mind επιστρέφουν, δημιουργώντας ένα μυσταγωγικό ζωντανό ηχοτόπιο για την βωβή ταινία “Ηaxan”, κινούμενοι μεταξύ σύνθεσης και αφαίρεσης, πειραματιζόμενοι με νέα εκφραστικά μέσα και ήχους.

Το 3ο Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας διοργανώνεται από το περιοδικό ΣΙΝΕΜΑ και το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας . Μείνετε συντονισμένοι στο www.aoaff.gr και στις σελίδες μας facebook/twitter για ανανεώσεις και έξτρα πληροφορίες.

Info
Πού: Θερινός Κινηματογράφος Λαΐς (Ιερά Οδός, 48 και Μεγ.Αλεξάνδρου/ Μετρό Κεραμεικός)

Πότε: Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Ώρα: 21.00

Είσοδος ελεύθερη