Η 40η επέτειος των Abba!

09.01.2014
To 2014 είναι η 40η επέτειος από την εντυπωσιακή νίκη των ABBA στον διαγωνισμό της Eurovision στο Brighton της Αγγλίας.

Η συμμετοχή τους, το “Waterloo”, είναι το πιο επιτυχημένο ‘νικητήριο’ κομμάτι όλων των εποχών, και οδήγησε το γκρουπ σε μία διεθνή, εντυπωσιακή εξέλιξη. Λίγες μέρες μετά την νίκη, στις 6 Απριλίου 1974, το “Waterloo” σκαρφάλωσε στην κορυφή των single chart σε όλες τις χώρες της Ευρώπης και επίσης ανέβηκε στο Top 10 των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και της Αυστραλίας.

Μολονότι οι Agnetha Fältskog, Björn Ulvaeus, Benny Andersson και Anni-Frid ”Frida" Lyngstad είχαν κυκλοφορήσει δίσκους σαν γκρουπ πριν τον διαγωνισμό της Eurovision, άρχισαν να χρησιμοποιούν το όνομα ABBA μόλις την περίοδο του “Waterloo”. Τα τέσσερα μέλη ακολούθησαν ξεχωριστούς δρόμους το 1982, αλλά σήμερα το ενδιαφέρον για την μουσική τους είναι πιθανόν δυνατότερο από ποτέ. Οι παγκόσμιες πωλήσεις των ABBA έχουν φτάσει τα 380 εκατομμύρια, και η συλλογή ABBA “Gold” έχει πουλήσει 29 εκατομμύρια αντίτυπα. Το musical “Mamma Mia!”, βασισμένο στα τραγούδια των ABBA, γνωρίζει τεράστια επιτυχία και το έχουν δει 54 εκατομμύρια άνθρωποι.

Η Polar Music International AB (A Universal company) θα τιμήσει και θα εορτάσει την 40η επέτειο του “Waterloo” κατά την διάρκεια του 2014, με πολλές συναρπαστικές κυκλοφορίες και δραστηριότητες. Το ABBA The Museum στην Στοκχόλμη θα γιορτάσει επίσης αυτή την σημαντική στιγμή στην καριέρα ενός από τα μεγαλύτερα γκρουπ στον πλανήτη, με μία σειρά από ενδιαφέροντα και διασκεδαστικά γεγονότα. Προετοιμαστείτε για μία απίθανη, φανταστική ABBA χρονιά!