Πήγαμε στη μουσική παράσταση "Τι λέει η Αλεπού;" (***)

17.03.2014
Mια μεγάλη Κυριακάτικη Παιδική Γιορτή στήνει η Ευανθία Ρεμπούτσικα και η ομάδα της στο Ιανό στη μουσική παράσταση "Τι λέει η Αλεπού;".

Το γλέντι αρχίζει από τα πρώτα σ΄αυτή την παιδική συναυλία. Η Ευανθία Ρεμπούτσικα, αέρινη όπως πάντα, καταλαμβάνει τη σκηνή με το κόκκινο βιολί της, ενώ τα παιδιά της χορωδίας μπαίνουν στη σκηνή σφυρίζοντας. Οι υπόλοιποι μουσικοί περπατούν με τα μουσικά τους όργανά ανάμεσα στα παιδιά. Πιατίνια, ακορντεόν και κόντρα μπάσο μαγνητίζουν τα βλέμματα και ένας ένας οι αγαπημένοι ήρωες και οι χιλιοειπωμένες ιστορίες του Αισώπου ζωντανεύουν!

Η Αλεπού, ο Λαγός και η Χελώνα, ο Τζίτζικας & ο Μέρμηγκας, αλλά και ο ξεχωριστός Κόρακας με το τυρί, μέσα από τις μουσικές ιστορίες που μας αφηγούνται με ξεχωριστή ευαισθησία τα παιδιά της χορωδίας παίρνουν σάρκα και.... οστά.

Μικροί και μεγάλοι δεν αργούν να μπουν στο κλίμα. Σηκώνονται και σέρνουν το χορό στη μικρή σκηνή του Ιανού, άλλοτε χορεύοντας τον χορό του Αισώπου και άλλοτε χορεύοντας τάνγκο. Τι άλλο μπορεί να ζητήσει ένα παιδί από το να περάσει μία ώρα ακούγοντας την αιθέρια μουσική της Ευανθίας Ρεμπούτσικα και τους στίχους της Ελένης Ζιώγα να «αφηγούνται» τις αγαπημένες του ιστορίες;


Στην παράσταση συμμετέχουν οι μουσικοί:
ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛOΠΟΥΛΟΣ πιάνο, ΘΑΝΟΣ ΣΤΑΥΡΙΔΗΣ ακορντεόν, ΤΖΙΜ ΣΤΑΡΙΔΑΣ τρομπόνι, ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΣ κοντραμπάσο, ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΒΡΑΝΟΥΣΗΣ τύμπανα.

Η παιδική χορωδία αποτελείται από τους: Χρήστο Γόρδιο, Γιώργο Κανελλόπουλο, Μιχαήλ Πρωτονοτάριο, Βασίλη Τσιρκινίδη, Ηρώ Κανελλοπούλου, Δέσποινα Πέτσιου, Κάτια Σαρατσή, Μιρέλλα Αγιοπούλου και Ειρήνη Φραγκή.
Την διδασκαλία των παιδιών έκανε η Άρτεμις Γκόνου.

ΙΝFO:
Παραστάσεις: Κυριακή 23/3 και 30/3
Ώρες παρουσιάσεων: 11:00 & 14:00
Διάρκεια: 75'
Για παιδιά από 4 έως 104 ετών
Γενική Είσοδος: 10€
Οι πόρτες ανοίγουν μισή ώρα πριν τις παραστάσεις.

Πληροφορίες - Κρατήσεις Εισιτηρίων: IANOS | τηλ. 210 32 17 810, Σταδίου 24 - Αθήνα

Προπώληση εισιτηρίων στα ταμεία του ΙΑΝΟΥ: Σταδίου 24 & Golden Hall (Λ. Κηφισίας 37Α, Μαρούσι) και στο www.ianos.gr

Γεωργία Οικονόμου

[email protected]