Φάγαμε στο Bistrot "le Μignon" στο Κολωνάκι

20.03.2014
Στην είσοδο του εστιατορίου, ένα ποδήλατο με ένα καλάθι λουλούδια παραπέμπει στα συμπαθητικά, πνιγμένα στα λουλούδια, μπιστρό της Μονμάρτης.

Στο εσωτερικό, η μικρή, ατμοσφαιρική σάλα με τα μαρμάρινα τραπέζια και τους δερμάτινους καναπέδες δικαιώνει απόλυτα τον τίτλο του Bistrot “le Μignon”: λίγα τετραγωνικά που χωρούν πολύ... γαλλικό στυλ και φινέτσα.

«Ceci n’est pas un Magritte». Η διασκεδαστική παραλλαγή της γνωστής φράσης του Magritte στο μεγάλο καθρέφτη παραπέμπει στη γενέτειρα του σουρεαλισμού στις αρχές του 20ου αιώνα, ενώ σταθμοί του παρισινού μετρό γραμμένοι με χρυσά γράμματα –Concorde, Alexandre Dumas, Voltaire- σε συνδυασμό με την ατμοσφαιρική γαλλική μουσική υπόκρουση δεν μπορούν παρά να σε ταξιδέψουν νοερά στην πόλη του φωτός.

Το μενού της ημέρας αναγράφεται στον ρετρό μαυροπίνακα


Η βραδιά μας στο Bistrot “le Μignon” του Γιάννη Μαλούχου και του Γιώργου Λυκιαρδόπουλου ήταν αναπάντεχα όμορφη. Δοκιμάσαμε πολλές όμορφες γαλλικές κλασικές σπεσιαλιτέ και εντυπωσιαστήκαμε από την καθαρότητα των γεύσεων και τις σύγχρονες εμπνευσμένες παρεμβάσεις του σεφ Δημήτρη Σταμούδη.

Η ανάλαφρη βελουτέ πατάτας με πράσο και λάδι τρούφας και η εξαιρετικά δροσερή σαλάτα λαχανικών και μυρωδικών με λαδολέμονο τρούφας, ήταν η καλύτερη αρχή για τη βραδιά μας. Τη σκυτάλη πήρε το νοστιμότατο ζεστό φουαγκρά με πουρέ μήλου και τα κάπως πιο αδύναμα ψητά χτένια με πουρέ κουνουπιδιού και αφρό λεμόνι. Eυχάριστη έκπληξη η πρωτότυπη ζεστή σαλάτα «Nicoise» με ελαφρά ψημένο σολωμό (αντί του τόνου που συνηθίζεται) και μελάτο αυγό σε πράσινη κρούστα μυρωδικών.

Η ζεστή σαλάτα «Nicoise»

Τις εντυπώσεις, ωστόσο, της βραδιάς έκλεψε η αντρεκότ Café de Paris με λεπτοκομένες πατάτες τηγανητές. Η μπριζόλα ήταν άριστα medium well ψημένη, οι τηγανητές πατάτες ήταν καθαρόαιμα γαλλικές (πραγματικά δεν τις χορταίναμε), ενώ έξοχη ήταν και η συνοδευτική σάλτσα.

Δυνατό, αλλά όχι σαν την αντρεκότ, το δεύτερο κυρίως πιάτο που δοκιμάσαμε. Τρυφερά μοσχαρίσια μάγουλα μπουργκινιόν με αφρό πατάτας, τα οποία –όπως πληροφορηθήκαμε- αργοψήνονταν για 3 μέρες πριν φτάσουν στο πιάτο μας (!). Τα μάγουλα είχαν εξαιρετική υφή καθώς έλιωναν στο στόμα μας και συνδυάζονταν ιδανικά με τον ελαφρύ πουρέ πατάτας.

Η ξεχωριστή αντρεκότ Café de Paris


Το Bistrot “le Μignon” δεν θα μπορούσε σαν αυθεντικό γαλλικό μπιστρό να μην έχει έναν απογειωτικό γλυκό επίλογο. Δοκιμάσαμε το εξαιρετικό μιλφέιγ με κρέμα λεμονιού και παγωτό καραμέλα και πραγματικά αν η ώρα δεν ήταν περασμένη θα τρώγαμε και… άλλο.

Όσοι αρέσκεστε στη γαλλική κουζίνα και… ατμόσφαιρα σπεύσατε. Οι υπόλοιποι απλώς τολμήστε να πάτε, γιατί αποκλείεται να απογοητευτείτε. Μπορεί οι τιμές να είναι λίγο τσιμπημένες, ωστόσο η γευστική εμπειρία που θα βιώσετε θα σας αποζημιώσει.

INFO:
Bistrot Le Mignon: Χάρητος 39Β, Κολωνάκι, τηλ. 210 7242717
www.facebook.com/bistrolemignon
Λειτουργεί: Τρίτη-Πέμπτη 20.00-00.00, Παρασκευή & Σάββατο 20.00-00.30.
Μεσημέρια Σάββατο 14.00-17.00 Κυριακή 13.30-17.30.
Κυριακή βράδυ και Δευτέρα κλειστά.

Γεωργία Οικονόμου
[email protected]