Σεξουαλικές δυσλειτουργίες στο... φακό

20.03.2014
Η αλήθεια είναι ότι εκπλαγήκαμε ευχάριστα όταν στο αγαπημένο μας site feature shot, είδαμε πρώτο θέμα έναν Έλληνα φωτογράφο. Ο λόγος για τον Κωστή Σακκά, έναν φωτογράφο εξ… Αθηνών που προκαλεί με τα σεξουαλικώς φορτισμένα έργα του. Στη συλλογή του με τίτλο «Εγώ δεν δυσλειτουργώ, εσύ το κάνεις» (I’m not malfunctioning, you are) δημιουργεί με το φωτογραφικό του φακό ανθρώπινα γλυπτά αναζητώντας την ατέλεια σ΄έναν κόσμο που ψάχνει απεγνωσμένα την τάξη. Ο Φωκάς επιτρέπει στα μοντέλα του να διαντιδρούν ελεύθερα με παράξενους τρόπους, ενώ αυτός προσπαθεί με το φωτογραφικό του κλικ να αδράξει όμορφες στιγμές σε πόζες που πολλές φορές αγγίζουν μία παράδοξη γελοιότητα. Σ΄αυτό το αλλόκοτο σύμπαν του καλλιτέχνη, τα καθημερινά αντικείμενα αποτελούν το ιδανικό του σκηνικό στο οποίο τα μοντέλα του ποζάρουν με περίεργες μεταμφιέσεις. Τα αποσπασματικά γυμνά μέρη και τα καλυμμένα πρόσωπα μετουσιώνονται σε κάτι το αναπάντεχα ερωτικό, σε κάτι εγκλωβισμένο ανάμεσα στην πραγματικότητα και στο φαντασιακό σύμπαν του καθένα από εμάς. Γ.Ο

Η αλήθεια είναι ότι εκπλαγήκαμε ευχάριστα όταν στο αγαπημένο μας site feature shot, είδαμε πρώτο θέμα έναν Έλληνα φωτογράφο. Ο λόγος για τον Κωστή Σακκά, έναν φωτογράφο εξ… Αθηνών που προκαλεί με τα σεξουαλικώς φορτισμένα έργα του. Στη συλλογή του με τίτλο «Εγώ δεν δυσλειτουργώ, εσύ το κάνεις» (I’m not malfunctioning, you are) δημιουργεί με το φωτογραφικό του φακό ανθρώπινα γλυπτά αναζητώντας την ατέλεια σ΄έναν κόσμο που ψάχνει απεγνωσμένα την τάξη.

Ο Φωκάς επιτρέπει στα μοντέλα του να διαντιδρούν ελεύθερα με παράξενους τρόπους, ενώ αυτός προσπαθεί με το φωτογραφικό του κλικ να αδράξει όμορφες στιγμές σε πόζες που πολλές φορές αγγίζουν μία παράδοξη γελοιότητα. Σ΄αυτό το αλλόκοτο σύμπαν του καλλιτέχνη, τα καθημερινά αντικείμενα αποτελούν το ιδανικό του σκηνικό στο οποίο τα μοντέλα του ποζάρουν με περίεργες μεταμφιέσεις. Τα αποσπασματικά γυμνά μέρη και τα καλυμμένα πρόσωπα μετουσιώνονται σε κάτι το αναπάντεχα ερωτικό, σε κάτι εγκλωβισμένο ανάμεσα στην πραγματικότητα και στο φαντασιακό σύμπαν του καθένα από εμάς.

Γ.Ο