Τα Άστεγα του Ν. Πλατύραρχου στον Κήπο Του Μεγάρου

18.06.2014
Τον γνωρίσαμε όλοι μέσα από τον ορχηστρικό κι ονειροπόλο Σεπτέμβριο, τα τρυφερά «Παπαγαλάκια» της Χορωδίας του Χαρίτωνα, το «Έχει ο Θεός» και το «Δάκρυ του Ψηλορείτη» της Ονειρογραφίας.


Η τρυφερότητα, ευγένεια και ευαισθησία της μουσικής του Νίκου Πλατύραχου θα μας ταξιδέψει σε κόσμους ονειρικούς κάτω απ’ τα αστέρια το βράδυ της Δευτέρας 23 Ιουνίου, στον Κήπο του Μεγάρου.

Η μουσική του Νίκου Πλατύραχου είναι ατμοσφαιρική, ιδιόχρωμη, μια εντελώς προσωπική διάπλαση, όπου ανιχνεύονται λυρικά χρώματα, απόηχοι του ρεμπέτικου, ψήγματα τζαζ και ράγκταϊμ. Με νυχτερινή, νοσταλγική διάθεση, αντλεί από διαφορετικές πηγές, οδηγώντας τες όμως σε κοινή κοίτη και ξεδιπλώνει ένα ψηφιδωτό με «υγρά» στοιχεία μνήμης και ονείρου.

Με σπουδές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ο Νίκος Πλατύραχος συνθέτει από το 1990 μουσική και τραγούδια για τον ελληνικό και ευρωπαϊκό κινηματογράφο κερδίζοντας βραβεία και διακρίσεις στο Τρόσσινγκεν, στη Βόννη, την Αθήνα και αλλού. Το ταλέντο του, που ξεδιπλώθηκε σταδιακά και ωρίμασε χωρίς φανφάρες, έγινε ευρύτερα γνωστό στο ελληνικό κοινό με τον Σεπτέμβριο και την Ονειρογραφία.

Φέτος, στον Κήπο του Μεγάρου, θα ερμηνεύσει τα Άστεγα, τραγούδια που σύντομα θα κυκλοφορήσουν και δισκογραφικά. Επίσης θα ακουστεί ολόκληρη η Ονειρογραφία, καθώς και αποσπάσματα από τοΣεπτέμβριο και την Αυτοκρατορία των σκιών. Το μουσικό τοπίο συμπληρώνεται εμβόλιμα από ρεμπέτικα, Θεοδωράκη, Χατζιδάκι, Ράντυ Νιουμαν και κάποιες κρυμμένες αποπλανητικέςμελωδίες του κινηματογράφου.

Συμμετέχει ο Γιώργος Νταλάρας. Ερμηνεύουν η Ασπασία Στρατηγού και ο Κώστας Βασιλιάγκος με εξαμελή ορχήστρα: Βιβή Γκέκα(μαντολίνο), Τάσος Γιαννούσης (μπουζούκι), Χριστίνα Κολοβού (τσέλο), Μαρίνος Γαλατσινός(κλαρινέτο), Γιώργος Διαμαντόπουλος (μπάσο, συνθετικοί ήχοι), Νίκος Πλατύραχος (πιάνο).

ΙΝFO:
Πότε: Δευτέρα 23 Ιουνίου, ώρα 9:00 μ.μ.

Προπώληση εισιτηρίων: €7,00
Πώληση εισιτηρίων κατά την είσοδο την ημέρα της συναυλίας: €9,00

Πληροφορίες για το κοινό στο τηλέφωνο: 210 72.82.333 και στην ιστοσελίδα του Μεγάρου: www.megaron.gr