Έφυγε από τη ζωή η ηθοποιός Σάσα Καστούρα

18.06.2014
Πέθανε σε ηλικία 74 ετών η γνωστή ηθοποιός του ελληνικού κινηματογράφου και πρωταγωνίστρια του σίριαλ «Η Γειτονιά μας», Σάσα Καστούρα.

Υπήρξε δραστήριο μέλος του ΚΚΕ και υποψήφια βουλευτής του το 1993 και το 1996. Η γνωστή ηθοποιός ζούσε στη Θεσσαλονίκη, όπου σήμερα θα πραγματοποιηθεί και η κηδεία της.

Η Σάσα Καστούρα, γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1940 και εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο θέατρο το 1962. Συμμετείχε σε πολλές θεατρικές παραστάσεις και ελληνικές ταινίες ενώ έγινε γνωστή στο κοινό με τον ρόλο της στο δημοφιλές σήριαλ της κρατικής τηλεόρασης «Η Γειτονιά μας», όπου υποδυόταν τη μνηστή του βασικού πρωταγωνιστή Μάκη Δεμίρη. Παντρεύτηκε τον οπερατέρ Παύλο Φιλίππου.

Τη θυμόμαστε στην παλιά ελληνική κωμωδία «Καλώς ήλθε το δολάριο» (1967), όπου έπαιζε τη Τζίνα.

Το 2011 είχε δώσει μια συνέντευξη στην εφημερίδα Espresso: «Προσωπικά, είμαι μια χαρά, δόξα τω Θεώ! Πήρα τη σύνταξή μου και δεν μ’ ενδιαφέρει πια το θέατρο. Κάνω άλλα πράγματα, σκηνοθετώ όταν μου δίνεται η ευκαιρία. Αισθάνομαι χορτασμένη!» Μια ολόκληρη ζωή αφιέρωσε στο θέατρο η Σάσα Καστούρα. Αρχικά στη Θεσσαλονίκη, στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, και στη συνέχεια στην Αθήνα, πλάι στα πιο μεγάλα ονόματα της επιθεώρησης.

Με δελτίο τύπου το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος αποχαιρετά με θλίψη την αγαπητή ηθοποιό του ελληνικού θεάτρου, η οποία συνεργάστηκε με το ΚΘΒΕ από το 1962.

Πρώτη συνεργασία της με το ΚΘΒΕ ήταν στην παράσταση «Σίβυλλα» (1962 – 1963) του Άγγελου Σικελιανού σε σκηνοθεσία Σωκράτη Καραντινού και τελευταία στο έργο «Ο γενικός γραμματεύς» (1998-1999) του Ηλία Καπετανάκη σε σκηνοθεσία Έρσης Βασιλικιώτη.



Επιμέλεια Χ.Τ.

Photos ΑΡΧΕΙΟ "ΕΘΝΟΣ"