Τι γίνεται κρυφά στο γραφείο ενός ψυχαναλυτή

20.06.2014
Είναι φωτογράφος, αλλά είναι και ψυχαναλυτής! Ο Μαρκ Τζέραλντ (Mark Gerald) έχει πτυχίο, μάστερ και όλα τα απαραίτητα διπλώματα για την εξάσκηση του επαγγέλματος του ψυχαναλυτή, αλλά λατρεύει τη φωτογραφία. Παντρεύοντας αυτούς τους δύο "έρωτες" της ζωής του δημιούργησε τη φωτογραφική σειρά «In the Shadow of Freud’s Couch». Τοποθετώντας μια κάμερα απέναντι από τον περίφημο «καναπέ» σε γραφεία ψυχαναλυτών αποτύπωσε χαρακτήρες και διαθέσεις. Πρωταγωνιστές στη σκιά του καναπέ του Φρόιντ είναι οι φίλοι ψυχαναλυτές του φωτογράφου. Αυτό που απασχόλησε τον Τζέραλντ είναι οι φωτογραφίες του να κάνουν και ένα μικρό... ψυχογράφημα στους εικονιζόμενους. Ο Τζέραλντ πιστεύει ότι ο τρόπος που ποζάρει και αυτοπαρουσιάζεται κάποιος χρήζει ψυχαναλυτικής προσέγγισης... Ο τρόπος που ντύνονται, που χαμογελούν που τοποθετούν τα χέρια τους, ακόμα και η διακόσμηση στο γραφείο τους... δίνει μια μικρή γεύση από τις πολλαπλές υποπροσωπικότητές τους. Μια ψυχανάλυση σε αυτούς που κάνουν ψυχανάλυση. Ο κύριος με το τσιγκελωτό μουστάκι είναι ο Spyros Orfanos, Ph.D. από τη Νέα Υόρκη. Δες όλο το πρότζεκτ στο www.markgeraldphoto.com. Χ.Τ.

Είναι φωτογράφος, αλλά είναι και ψυχαναλυτής! Ο Μαρκ Τζέραλντ (Mark Gerald) έχει πτυχίο, μάστερ και όλα τα απαραίτητα διπλώματα για την εξάσκηση του επαγγέλματος του ψυχαναλυτή, αλλά λατρεύει τη φωτογραφία. Παντρεύοντας αυτούς τους δύο "έρωτες" της ζωής του δημιούργησε τη φωτογραφική σειρά «In the Shadow of Freud’s Couch». Τοποθετώντας μια κάμερα απέναντι από τον περίφημο «καναπέ» σε γραφεία ψυχαναλυτών αποτύπωσε χαρακτήρες και διαθέσεις.

Πρωταγωνιστές στη σκιά του καναπέ του Φρόιντ είναι οι φίλοι ψυχαναλυτές του φωτογράφου. Αυτό που απασχόλησε τον Τζέραλντ είναι οι φωτογραφίες του να κάνουν και ένα μικρό... ψυχογράφημα στους εικονιζόμενους. Ο Τζέραλντ πιστεύει ότι ο τρόπος που ποζάρει και αυτοπαρουσιάζεται κάποιος χρήζει ψυχαναλυτικής προσέγγισης... Ο τρόπος που ντύνονται, που χαμογελούν που τοποθετούν τα χέρια τους, ακόμα και η διακόσμηση στο γραφείο τους... δίνει μια μικρή γεύση από τις πολλαπλές υποπροσωπικότητές τους. Μια ψυχανάλυση σε αυτούς που κάνουν ψυχανάλυση.

Ο κύριος με το τσιγκελωτό μουστάκι είναι ο Spyros Orfanos, Ph.D. από τη Νέα Υόρκη. Δες όλο το πρότζεκτ στο www.markgeraldphoto.com.

Χ.Τ.