Διεισδύει στην οπίσθια... σάρκα

08.09.2014
Αν βαρέθηκαν κάποιοι την αψεγάδιαστη τελειότητα των γυναικείων γυμνών σωμάτων στις διάφορες καλλιτεχνικές δημιουργίες, αξίζει να σταθούν στον Μάρτιν Έντερ (Martin Eder) και στην τελευταία του δουλειά. Εδώ θα βρουν μια σειρά από πίνακες ζωγραφικής όπου κύριο θέμα είναι οι ονειροπολήσεις γυναικείων μορφών. Και όταν λέμε γυναικείων εννοούμε πραγματικών γυναικών με τα ελαττώματα και τις ατέλειες τους, που κουβαλούν τα σημάδια της ζωής. Σώματα με τις ζάρες, τα πάχη, ακόμα και το τρίχωμα ή ότι άλλο θεωρείται αντιεμπορικό, αποδίδονται από τον Έντερ με ευαισθησία χωρίς να χάνουν τίποτα από την ομορφιά τους. Γ.Ο

Αν βαρέθηκαν κάποιοι την αψεγάδιαστη τελειότητα των γυναικείων γυμνών σωμάτων στις διάφορες καλλιτεχνικές δημιουργίες, αξίζει να σταθούν στον Μάρτιν Έντερ (Martin Eder) και στην τελευταία του δουλειά. Εδώ θα βρουν μια σειρά από πίνακες ζωγραφικής όπου κύριο θέμα είναι οι ονειροπολήσεις γυναικείων μορφών.

Και όταν λέμε γυναικείων εννοούμε πραγματικών γυναικών με τα ελαττώματα και τις ατέλειες τους, που κουβαλούν τα σημάδια της ζωής. Σώματα με τις ζάρες, τα πάχη, ακόμα και το τρίχωμα ή ότι άλλο θεωρείται αντιεμπορικό, αποδίδονται από τον Έντερ με ευαισθησία χωρίς να χάνουν τίποτα από την ομορφιά τους.

Γ.Ο