Σάλος: Τραγούδησε σε πλαστική φούσκα λόγω Έμπολα

06.10.2014
Μέσα σε μια τεράστια πλαστική φούσκα τραγούδησε ο διάσημος ράπερ Akon στην πόλη Γκόμα του Κονγκό και ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων.

Βλέποντας αυτές τις φωτογραφίες με τον Akon δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε τις αντιδράσεις και τα επικριτικά σχόλια που διαβάσαμε στα social media για την «προστατευμένη» εμφάνιση του ράπερ.

Αν και έχει γεννηθεί στο Μιζούρι, ο Άκον θεωρεί ότι η Αφρική είναι το σπίτι του. Όπερ σημαίνει ότι το να κάνει ένα live σε έναν τεράστιο εξωτερικό χώρο στην πόλη Γκόμα του Κονγκό θα μπορούσε να θεωρηθεί και η μεγάλη επιστροφή στα... πάτρια εδάφη. Ο επιτυχημένος δημιουργός, παραγωγός και 5 φορές υποψήφιος για βραβείο Γκράμι επικοινώνησε τη συναυλία ως μια κίνηση ειρήνης και συμφιλίωσης στην Γκόμα, μια πόλη με προβλήματα κοινωνικής βίας και εξαθλίωσης. Το live διαφημίστηκε ευρέως και πριν το σόου δόθηκαν 60.000 free εισιτήρια

Κι όμως, ο Άκον εμφανίστηκε κλεισμένος σε μια διάφανη πλαστική φούσκα έδωσε την εντύπωση ότι ... φοβάται να ακουμπήσει το κοινό. Οι επικριτές του τον κατακεραύνωσαν, θεωρώντας ότι ο λόγος για αυτή την εμφάνιση είναι ο ... Έμπολα!

Η επιδημία του θανατηφόρου ιού θα μπορούσε να είχε αναγκάσει τον ράπερ - ο οποίος έχει τρομερό κοινό στη υποσαχάρια Αφρική - να ακυρώσει τις εμφανίσεις του κάτι που θα του κόστιζε ακριβά από τις επιστροφές εισιτηρίων και τις αποζημιώσεις για τα κλεισμένα venues. «Εξωφρενική συμπεριφορά» του χρέωσαν τα διεθνή μέσα και «έλλειψη ευαισθησίας» απέναντι στους φανατικούς θαυμαστές του που πήγαν στη συναυλία, απέναντι στα θύματα του ιού, και απέναντι στους χιλιάδες Αφρικανούς που είναι εκτεθειμένοι καθημερινά στον επικίνδυνο Έμπολα.

Η απάντηση του Akon ήρθε μέσα από τη σελίδα του στο Facebook, όπου αρνείται ότι μπήκε στη φούσκα για να προστατευτεί και ότι παρόμοια φούσκα υπήρχε στο σόου του το 2010 στην Αυστραλία και στο Ντουμπάι.

Χ.Τ.