Σεμινάρια Υποκριτικής στο Zp87

08.10.2014
Στον Πολυχώρο Zp87 ξεκινούν κύκλο σεμιναρίων υποκριτικής για προχωρημένους και αρχάριους.

Υποκριτική. Μια γοητευτική και παράλληλα απαιτητική τέχνη. Η ενασχόληση μ’ ένα έργο κι ένα ρόλο δίνει τη δυνατότητα ν’ ανακαλύψουμε πολλά για τον κόσμο, τις σχέσεις των ανθρώπων αλλά και για τον εαυτό μας. Όμως μέχρι να φτάσουμε στο ρόλο και στο έργο, απαιτείται να ασκήσουμε τα εργαλεία μας που δεν είναι άλλα από τη φωνή, το σώμα και τη φαντασία, έτσι ώστε να μπορούμε να τα χειριστούμε για να πλάσουμε το ρόλο.

Τμήμα αρχαρίων Πέμπτη 7.00μμ-9.00μμ
Στόχος των μαθημάτων-συναντήσεων του α΄ κύκλου, είναι μέσα από μια σειρά αυτοσχεδιασμών και ασκήσεων, να χαλαρώσουμε, να παίξουμε, να φανταστούμε, να επικοινωνήσουμε, να εκφραστούμε.

Σταδιακά και οικοδομώντας σχέσεις εμπιστοσύνης μέσα στην ομάδα θα περάσουμε στο β΄ κύκλο όπου θα προσπαθήσουμε να προσεγγίσουμε ρόλους είτε του παγκόσμιου ρεπερτορίου, είτε ρόλους που θα δημιουργήσουμε και θα συνδιαμορφώσουμε όλοι μαζί.

Τελικός στόχος η παρουσίαση μιας performance τον Ιούνιο με την συμμετοχή όσων μαθητών το επιθυμούν. (Τον Ιούνιο του 2014 έγινε παράσταση με τη συμμετοχή όλων των εργαστηρίων, που πραγματοποιήθηκαν την προηγούμενη χρονιά) Το μάθημα απευθύνεται σε αρχάριους και υποψήφιους δραματικών σχολών.

Τμήμα προχωρημένων Δευτέρα 7.00μμ-9.00μμ
Ρόλοι που μας ιντρικγάρουν, που έχουν κάτι κοινό με την προσωπικότητα μας ή που είναι τελείως αντίθετοι από μας, μέσα σε συνθήκες πολύ διαφορετικές ή πολύ οικίες. Και τελικά τι έχουν να πουν όλοι αυτοί οι «άνθρωποι» σήμερα; Γιατί βρίσκονται εδώ και μας καλούν να τους ζωντανέψουν σε μια σκηνή; Σε ποια πραγματικότητα τους φέρνουμε και τι ανακαλύπτουμε εμείς γι’ αυτήν την πραγματικότητα;

Στο τέλος θα πραγματοποιηθεί παράσταση με την συμμετοχή και των υπολοίπων εργαστηρίων. Το εργαστήρι απευθύνεται σε όσους έχουν προηγούμενη εμπειρία και θέλουν να εξελίξουν τη σκηνική τους παρουσία, καθώς και σε υποψήφιους δραματικών σχολών.

Ο αριθμός συμμετεχόντων είναι περιορισμένος.
Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής :
τηλ.6972267317
[email protected]
fb: Valentini Siova

Βαλεντίνη Σιόβα
Σπούδασε παιδαγωγικά και θέατρο. Στην Αθήνα έχει εργαστεί ως βοηθός σκηνοθέτη στα θέατρα: Αμόρε, Πορεία, Πόρτα, οδού Κεφαλληνίας και στο Φεστιβάλ Αθηνών. Στο Βερολίνο έχει συνεργαστεί με τη θεατρική ομάδα drame Berlin και το σκηνοθέτη Johannes von Westphalen. Είναι ιδρυτικό στέλεχος του Zp87 και έχει σκηνοθετήσει τη μουσικοθεατρική παράσταση “Passport project”, που θα παίζεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στο Zp87.

Info
Zp87, Ζωοδόχου Πηγής 87

Κάθε Δευτέρα(προχωρ.) & Πέμπτη(αρχαρ.) 7.00μμ-9.00μμ

Έναρξη μαθημάτων: Δευτέρα 6/10/2014

Τμήμα αρχαρίων Πέμπτη 7.00μμ-9.00μμ