"Έφυγε" από τη ζωή ο φωτογράφος του Έλβις [photos]

23.10.2014
Έφυγε από τη ζωή ο φωτογράφος των πιο αισθαντικών πορτρέτων του βασιλιά Έλβις Πρίσλεϊ! Σε ηλικία 85 ετών «έφυγε» από τη ζωή ο Άλφεντ Βερτχάιμερ (Alfred Wertheimer), ο φωτογράφος που απαθανάτισε τον Έλβις τόσο υπέροχα, όπως κανείς άλλος! Πρόκειται για έναν άνθρωπο θρύλο, που έφυγε πλήρης ημερών από φυσικά αίτια στο διαμέρισμά του στη Nέα Υόρκη... γεμάτο από ασπρόμαυρα φωτογραφικά πορτρέτα του Βασιλιά Έλβις. Ήταν μόλις 26 ετών όταν του ανατέθηκε να φωτογραφήσει τον άγνωστο τότε 21 ετών τραγουδιστή. Ταξίδεψε με τον Έλβις από τη Νέα Υόρκη στο Μέμφις με τρένο και δημιούργησε μια σειρά ασπρόμαυρων ενσταντανέ, που έγιναν ανάρπαστα και εκτέθηκαν στο Smithsonian Institution και στο Grammy Museum. «Ο Έλβις έμοιαζε με αρχαίο θεό» φαίνεται να λέει ο Βερτχάιμερ, που σύμφωνα με την Πρισίλα Πρίσλεϊ, σύζυγο του Έλβις, ήταν ο αγαπημένος φωτογράφος του σταρ. Ήταν φίλος του Έλβις και μια ξεχωριστή ψυχή! Ανάμεσα στις φωτογραφίες το περίφημο «Φιλί» και άλλα στιγμιότυπα όπου: ηχογραφεί το "Hound Dog" και το "Don't Be Cruel", διαβάζει την αλληλογραφία των θαυμαστριών του, τρώει μόνος, κοιτάει έξω από το παράθυρο του τρένου, παίζει πιάνο σε ένα άδειο στούντιο και περπατάει σε έναν άδειο δρόμο της Νέα Υόρκης. Χ.Τ.

Έφυγε από τη ζωή ο φωτογράφος των πιο αισθαντικών πορτρέτων του βασιλιά Έλβις Πρίσλεϊ!

Σε ηλικία 85 ετών «έφυγε» από τη ζωή ο Άλφεντ Βερτχάιμερ (Alfred Wertheimer), ο φωτογράφος που απαθανάτισε τον Έλβις τόσο υπέροχα, όπως κανείς άλλος!

Πρόκειται για έναν άνθρωπο θρύλο, που έφυγε πλήρης ημερών από φυσικά αίτια στο διαμέρισμά του στη Nέα Υόρκη... γεμάτο από ασπρόμαυρα φωτογραφικά πορτρέτα του Βασιλιά Έλβις.

Ήταν μόλις 26 ετών όταν του ανατέθηκε να φωτογραφήσει τον άγνωστο τότε 21 ετών τραγουδιστή. Ταξίδεψε με τον Έλβις από τη Νέα Υόρκη στο Μέμφις με τρένο και δημιούργησε μια σειρά ασπρόμαυρων ενσταντανέ, που έγιναν ανάρπαστα και εκτέθηκαν στο Smithsonian Institution και στο Grammy Museum.

«Ο Έλβις έμοιαζε με αρχαίο θεό» φαίνεται να λέει ο Βερτχάιμερ, που σύμφωνα με την Πρισίλα Πρίσλεϊ, σύζυγο του Έλβις, ήταν ο αγαπημένος φωτογράφος του σταρ. Ήταν φίλος του Έλβις και μια ξεχωριστή ψυχή!

Ανάμεσα στις φωτογραφίες το περίφημο «Φιλί» και άλλα στιγμιότυπα όπου: ηχογραφεί το "Hound Dog" και το "Don't Be Cruel", διαβάζει την αλληλογραφία των θαυμαστριών του, τρώει μόνος, κοιτάει έξω από το παράθυρο του τρένου, παίζει πιάνο σε ένα άδειο στούντιο και περπατάει σε έναν άδειο δρόμο της Νέα Υόρκης.

Χ.Τ.