Η τραγική ιστορία υιοθεσίας της Χρύσας Ρώπα έγινε βιβλίο [vds]

26.11.2014
Τη δραματική περιπέτεια της ζωής μιας διάσημης ελληνίδας ηθοποιού επέλεξε να μεταφέρει στο.. χαρτί με την λογοτεχνική της πένα η Γιοβάννα. Ο λόγος για την Χρύσα Ρώπα, που στο παρελθόν αποκάλυψε σε μία από τις τηλεοπτικές εκπομπές του Σταύρου Θεοδωράκη, πως όχι μόνο είναι υιοθετημένη (αυτό το έμαθε στα 12 της χρόνια), αλλά και το ότι πέρασε εξαιρετικά δύσκολα παιδικά χρόνια.
Η ιστορία της ηθοποιού είναι πραγματικά τραγική: Γεννήθηκε δίδυμη. Η βιολογική της μητέρα της ανήλικη όντας – άγνωστο για ποιο λόγο- έδωσε τα δίδυμα κοριτσάκια αμέσως για υιοθεσία. Στο ένα από αυτά, δέθηκε για αναγνώριση από τον ενδιαφερόμενο, μία κλωστή, ένας κόμπος στο χεράκι του... "Ήταν μία γυναίκα που είχε μείνει για 15η φορά έγκυος και ο παπάς αρνήθηκε να την κοινωνήσει γιατί είχε κάνει αμβλώσεις. Έτσι η γυναίκα αυτή έφερε στον κόσμο δίδυμα κοριτσάκια. Μία άλλη γυναίκα ήρθε τότε , έκοψε μια κλωστή από τον ποδόγυρό της και το έδεσε στο χεράκι του ενός κοριτσιού. Επέλεξε δηλαδή αυτό που ήθελε να υιοθετήσει», ανέφερε χαρακτηριστικά η ηθοποιός.
Η κλωστή, αυτός ο κόμπος που δέθηκε στο χεράκι του στάθηκε το ερέθισμα–χαστούκι για την συγγραφέα Γιοβάννα, καθώς δεκάδες ερωτήματα γεννήθηκαν μέσα της.
Ποιο ρόλο μπορεί να παίξει ένας τέτοιος κόμπος, στη μετέπειτα ζωή ενός ανυπεράσπιστου μωρού; Ποιο στην ψυχή του; Και ποια η ζωή των δυο κοριτσιών μέχρι η τύχη να φέρει τη μια απέναντι στην άλλη; Ποια τα τραύματά τους, ποια η μοίρα τους;
Η Γιοβάννα αναφέρει χαρακτηριστικά: «Μην κάνοντας βιογραφία, παιδεύτηκα πολύ για να δώσω σάρκα και οστά στην πιο καταιγιστική ιστορία που γέννησα ποτέ….»
Το βιβλίο της Γιοβάννας έχει τίτλο «Ο Κόμπος» από τις 28 Νοεμβρίου θα βρίσκεται στις προθήκες των βιβλιοπωλείων από τις εκδόσεις Αγκυρα.
Γ.Οικονόμου