Το 4ο ΤANGO ACROPOLIS είναι γεγονός!

01.12.2014
Ο θεσμός που ξεκίνησε πριν από τέσσερα χρόνια, ανανεώνει το ραντεβού του με τους λάτρεις του Tango, την Παρασκευή 5, το Σάββατο 6 και την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου στο Ζάππειο Μέγαρο.

Ο χορός που γεννήθηκε στην Αργεντινή και κέρδισε τις καρδιές όλου του κόσμου θα φιλοξενηθεί και φέτος στην Αθήνα για να προσφέρει στους λάτρεις του είδους, τρεις μαγικές μέρες και νύχτες γεμάτες με χορό και θέαμα με το πάθος και τη μοναδικότητα της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, το Tango. Ο σκοπός του φετινού φεστιβάλ είναι να προβάλει και αναδείξει τη χώρα μας ως το κέντρο προσέλευσης χορευτών από όλες τις χώρες, οι οποίοι θα πάρουν μέρος, θα παρακολουθήσουν αλλά και θα συμμετέχουν στις εκδηλώσεις του φεστιβάλ.

Υπό την Αιγίδα του Υπουργείου πολιτισμού του Μπουένος Άϊρες, το ΤANGO ACROPOLIS 2014 θα αντιπροσωπεύσει τον 1o Επίσημο Διεθνή Προκριματικό του Παγκόσμιου Διαγωνισμού Tango του Μπουένος Άϊρες. Η Αθήνα, ως η γενέτειρα πόλη του Πολιτισμού, λόγω της γεωγραφικής της θέσης εγκρίθηκε ως η κατάλληλη πόλη για να φιλοξενήσει το Διεθνή διαγωνισμό για επαγγελματίες και ερασιτέχνες χορευτές.

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ είναι πλούσιο και πέρα από τις παραστάσεις με τα δεκάδες ζευγάρια χορευτών που θα λάβουν μέρος στο διαγωνισμό από την Ελλάδα και το εξωτερικό, περιλαμβάνει επιπλέον δωρεάν ανοιχτά μαθήματα προς το κοινό από αναγνωρισμένους δασκάλους, παραστάσεις εξαίρετων χορευτών παγκοσμίου φήμης, και βραδιές Tango “milongas’’.

Η επίσημη εορταστική βραδιά του Φεστιβάλ Tango Acropolis θα πραγματοποιηθεί σε αίθουσα του Ζαππείου Μεγάρου. Στο TANGO GALA θα πάρουν μέρος προσκεκλημένοι παγκοσμίου φήμης Αργεντινοί χορευτές.

Claudio Villagra & Helena Fernandez
Alejandro Aquino & Natalia Hills

Special guest η Αργεντίνα καλλιτέχνης Gisela Vidal σε μια μοναδική χορευτική εμφάνιση με τον Πάνο Νικολέτο.
Ξεχωριστές νότες στην μουσική επιμέλεια της βραδιάς υπόσχεται ο Αργεντίνος χορευτής και , maestro ο Gato Valdez ,διοργανωτής φεστιβάλ Tango στο San Francisco και στο Miami που επισκέπτεται την Αθήνα αποκλειστικά για το φεστιβάλ Tango Acropolis .

ΙΝFO:

Σάββατο 6 Δεκεμβρίου / Noche de Tango Gala

Ζάππειο Μέγαρο /Αθήνα

Ώρα έναρξης: 22.00
Εισιτήρια: 10€

Προπωληση: http://www.viva.gr/tickets/dance/zappeio-noche-de-tango-gala/

Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

Στα πλαίσιο των εκδηλώσεων του Tango Acropolis 2014 και με την υποστήριξη των πιο αντιπροσωπευτικών σχολών της Ελλάδας, θα πραγματοποιηθούν ολοήμερα Δωρεάν ανοιχτά μαθήματα εισαγωγής στο Tango.

Μια ανοιχτή πρόσκληση και μια μοναδική ευκαιρία προς όλους όσοι επιθυμούν να δοκιμάσουν τα πρώτα βήματα του Tango και να μυηθούν στην μαγεία του με τις συμβουλές των έμπειρων και καταξιωμένων χορευτών και δασκάλων.

Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν σε αίθουσα του Ζαππείου Μεγάρου από τις 12 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα.


Πρόγραμμα Διεθνούς Διαγωνισμού Tango Acropolis 2014

Παρασκευή 5, Σάββατο 6 και Κυριακή 7 Δεκεμβρίου

Ο Διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό θέατρο της Άννας Καλουτά, Τιμοκρέοντος 6Α, Νέος Κόσμος , Αθήνα και θα είναι ανοιχτός προς το κοινό.

Κατηγορίες

- Tango Salon (τα ζευγάρια χορεύουν κατά ομάδες με αυτοσχεδιασμό )

- Tango escenario ( Μεμονωμένες χορογραφίες tango)

Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου

Προκριματικοί / θα πραγματοποιηθούν σε δύο γύρους

Έναρξη Πρώτου γύρου 16.00

Έναρξη Δεύτερου γύρου 18.30

H Είσοδος Δωρεάν

Σάββατο 6 Δεκεμβρίου

Ημιτελικοί του διαγωνισμού

Θα διακριθούν οι χορευτές που θα περάσουν στον τελικό του διαγωνισμού

Ώρα έναρξης : 18.00-20.30

Είσοδος 5 ευρώ

Κυριακή 7 Δεκεμβρίου

Τελικός Διαγωνισμός

Ο Διαγωνισμός θα ολοκληρωθεί με τα χορευτικά των διαγωνιζόμενων στις δύο κατηγορίες και την ανάδειξη του νικητή στην περιοχή της Μεσογείου και της Ανατολικής Ευρώπης .

Οι νικητές θα πάρουν μέρος κατευθείαν στους ημιτελικούς του Παγκόσμιου διαγωνισμού στο Buenos Aires τον Αύγουστο του 2015 με έπαθλο τα αεροπορικά τους εισιτήρια και τη διαμονή τους .

Ο τελικός του διαγωνισμού θα πλαισιωθεί από μουσικά και χορευτικά αφιερώματα προσκεκλημένων καλλιτεχνών.

Pasion por la cancion, debajo de la Acrόpolis`

H Υψίφωνος Βιβιάννα Γιαννάκη και ο Roman Gomez στο πιάνο, παρουσιάζουν αποκλειστικά για την βραδιά του τελικού της διεθνούς διοργάνωσης του `Tango Acropolis`, τραγούδια tango σε μορφή ρεσιτάλ, για πιάνο και φωνή, ακολουθώντας την παράδοση και ξαναγεννώντας το Πάθος και τη φλόγα της Αργεντίνικης μουσικής.

Ώρα έναρξης : 18.00

Είσοδος 10 ευρώ.

Πληροφορίες - Επικοινωνία

www.tangoacropolis.eu

[email protected]

Tηλ. +302103479196/+306947851017