Ο σπουδαίος χορογράφος Pere Faura στο Βυρσοδεψείο

12.12.2014
Ο Pere Faura ο σημαντικότερος ίσως Καταλανός χορογράφος της γενιάς του, έρχεται στην Ελλάδα και παρουσιάζει στο Βυρσοδεψείο στις 19 Δεκεμβρίου ώρα 20:30 τα έργα του "Striptease” και “On Fire."

Γνωστός στο Ελληνικό κοινό από το 2008, όταν προσκλήθηκε στο Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας με το έργο “StripteaSeS”, ο Pere Faura θα παρουσιάσει στο Βυρσοδεψείο τα δύο γνωστότερα έργα του. Μετά τις παράστασεις θα ακολουθήσει συζήτηση του χορογράφου με το κοινό.

Βυρσοδεψείο και Antic Teatre
Η Έλλη Παπακωνσταντίνου, η καλλιτεχνική διευθύντρια του Βυρσοδεψείου, στοχεύει σταθερά στις ανταλλαγές Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών και συνδιοργανώνει με φορείς και θέατρα του εξωτερικού μια σειρά από πλατφόρμες (όπως για παράδειγμα: «Μήνας Ελληνικού Έργου στην Γαλλία» τον Μαίο 2014, «ΙΕΤΜ Athens Pleannary 2013”, διεθνή residencies κλπ.) καθώς και άλλες δράσεις που προωθούν την γνωριμία του Ελληνικού κοινού με σημαντικούς ξένους καλλιτέχνες.

Αυτή τη φορά, το Βυρσοδεψείο συναντά το Antic Teatre της Ισπανίας σε ένα project ανταλλαγής και διεύρυνσης της καλλιτεχνικής δημιουργίας. Τα δύο μέλη του Ευρωπαϊκού Δικτύου Trans Europe Halles, -το Antic Teatre (Βαρκελώνη, Ισπανία) και το Βυρσοδεψείο (Αθήνα, Ελλάδα)- συμπράττουν σε ένα πρόγραμμα πολιτιστικής ανταλλαγής και συνεργασίας εκτός συνόρων, στα πλαίσια του προτζέκτ cav_a, Kαταλανοί καλλιτέχνες επισκέπτονται Έλληνες καλλιτέχνες και αντίστροφα.

Το πρόγραμμα αυτό αποτελείται από performances του Καταλανού καλλιτέχνη PERE FAURA στο Βυρσοδεψείο στις 19 Δεκεμβρίου, ώρα 20:30 οι οποίες θα συνοδεύονται από άλλες δραστηριότητες και παραστάσεις Ελλήνων καλλιτεχνών στο Antic Teatre της Βαρκελώνης τον Φεβρουάριο του 2015.

Με την υποστήριξη του Acción Cultural Española (AC/E)

18 Δεκεμβρίου στις 19.30:
Ο Pere Faura συναντά Έλληνες καλλιτέχνες.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 3453203.

19 Δεκεμβρίου 2014:
Performances "Striptease" (40min) + "On Fire" (15min), του Pere Faura + Συζήτηση με το κοινό.

Οι παραστάσεις
Striptease
Το Στριπτίζ είναι ένα στριπτίζ στο θέατρο και την ματιά του. Πρόκειται για ένα στριπτίζ, μια περφορμανς και μια διάλεξη, που με χιούμορ και ειρωνεία συγκρίνει το παραστατικό γεγονός με την τέχνη του στριπτίζ.

On Fire
Με αφετηρία το striptease, το έργο αφορά την πορνογραφική φαντασίωση ως χορογραφική πράξη. Ακολουθώντας διαφορετικές στρατηγικές, όπως τον σταθερό επαναπροσδιορισμό των ρόλων ή την απόλυτη αφαίρεση, ο χορευτής κατ' εξαίρεση ερμηνεύει μόνος του και τους δύο ρόλους του έργου.

Info
Που: Βυρσοδεψείο, Ορφέως 174, Βοτανικός

Πότε: Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου, 20:30

Γενική είσοδος 8 ευρώ

Τηλ. Κρατήσεων 210-3453 203

www.vyrsodepseio.com