Ο Πορτοκάλογλου με τις «Φτερωτές του Κιθάρες» στο ΣτΝ

06.03.2015
Επιστρέφει μαζί με τις «Φτερωτές κιθάρες» του για ένα πρόγραμμα με τραγούδια και «αιρετικές» εκδοχές από την Παρασκευή 6 Μαρτίου και για τις 3 επόμενες Παρασκευές.

…τραγούδια από τότε που η Φατμέ έπαιρνε τα ρίσκα της με άσωτους υιούς…
…τραγούδια για λόγους σοβαρούς και άλλα για τούνελ που βγάζουν σε άλλα τούνελ και στροφές…
…τραγούδια για καλοκαίρια, για θάλασσες σκοτεινές και για κύματα…
…τραγούδια που έμειναν ασυγχώρητα και έγιναν κομμάτια…
…τραγούδια που έπαιξαν με τον διάβολο και τραγούδια για καράβια που κάηκαν και για φωτιές που δεν λένε να σβήσουν…
…γι’ αυτό που λείπει… και γι’ αυτό που όταν δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό!

«Ρεύμα» θα δώσει μαζί με τις «Φτερωτές κιθάρες» του σ’ όσους βρεθούν στο Σταυρό του Νότου από την ερχόμενη Παρασκευή 6 Μαρτίου και για τις άλλες 3 Παρασκευές του Μαρτίου ο Νίκος Πορτοκάλογλου. Ο λόγος για τον μικρό κύκλο ειδικών εμφανίσεων που ο Έλληνας τραγουδοποιός επιλέγει να πραγματοποιήσει στο «πιο ατμοσφαιρικό live club της πόλης», όπως ο ίδιος λέει.

Παρεϊστικο κλίμα και χαμηλές τιμές

Τι είναι αυτό που θα σφραγίσει τις συναυλίες; «Η αυθεντική live ατμόσφαιρα, το παρεΐστικο κλίμα, η επαφή με την σκηνή "εξ’ επαφής" και οι χαμηλές τιμές», αναφέρουν οι άνθρωποι του Σταυρού.

Θα είναι εκεί επίσης οι «Φτερωτές Κιθάρες», η νέα μπάντα που έχει δημιουργήσει ο Νίκος Πορτοκάλογλου, με ηλεκτρισμένες προθέσεις για… κιθαριστικές παρεκτροπές και ανεβασμένη διάθεση σε ένα πάρτυ για νέους όλων των ηλικιών.

Τι είναι αυτό, άραγε, που κρατά τόσα χρόνια στην μουσική επικαιρότητα τον Νίκο Πορτοκάλογλου; «Οπως ακριβώς το λέει το τραγούδι μου: “Είναι η κρυφή σου η ατέλειωτη δίψα που σε κρατά ζωντανό...” Είναι αυτή η ανάγκη που έχω να ανακαλύψω καινούργια πράγματα, να ακούσω καινούργιες μουσικές, να βρω καινούργιους συνεργάτες ή να εξερευνήσω με τους παλιότερους συνεργάτες μου κάτι νέο», απαντά σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Εθνος.

Τι θα ακούσουμε στον Σταυρό;

«Θα είναι εκεί σίγουρα, μια επιλογή από τον τελευταίο μου δίσκο "Λιμάνια Ξένα", με τα αγαπημένα του παραδοσιακά, μικρασιάτικα, ρεμπέτικα και λαϊκά τραγούδια στις νέες τους σημερινές, τολμηρές και «αιρετικές» εκδοχές», απαντά ο ίδιος.

Ποιες είναι οι «Φτερωτές κιθάρες»;

Βαγγέλης Μαρκαντώνης: μπάσο, κιθάρες, τραγούδι
Χάρης Μιχαηλίδης: κιθάρα, τραγούδι
Αλέκος Βουλγαράκης: κιθάρα
Μανώλης Γιαννίκιος: τύμπανα

Info:
Νίκος Πορτοκάλογλου και οι «Φτερωτές Κιθάρες»
Σταυρός του Νότου Club
από την Παρασκευή 6 Μαρτίου
για 4 ΜΟΝΟ Παρασκευές
Ωρα Έναρξης:22:30
Τιμή Εισόδου: 12 ευρώ με μπύρα ή κρασί
Σταυρός του Νότου Club Φραντζή και Θαρύπου 35-37, Νέος Κόσμος
τηλ.: 2109226975