Γιατί τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί μ΄ένα παιδικό φιλί... [photos]

03.03.2015
Ο βασιλιάς μπορεί να πηγαίνει μόνος του στην τουαλέτα, μία μητέρα ποτέ.

Ας μην γελιόμαστε. Η μητρότητα δεν είναι εύκολο πράγμα. Ο βασιλιάς μπορεί να πηγαίνει μόνος του στην τουαλέτα, μία μητέρα ποτέ. Δύο άνθρωποι μπορούν να περπατήσουν σαν... άνθρωποι στον δρόμο, μία μητέρα με τα παιδιά της... σπάνια.

Για να μην επεκταθουμε στην Οδύσσεια του παιδικού κουρέματος και στα φουσκωμένα χειλάκια από τις τούμπες. Ωστόσο, παρά τις όποιες δυσκολίες της παιδικής ανατροφής, τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί μ΄ένα παιδικό φιλί ή με τη φωτογραφία που μητέρα και παιδί ξεχειλίζουν από ευτυχία ενώνοντας τις... μύτες τους.

Στο ευαίσθητο φωτογραφικό πρότζεκτ με τίτλο «Mother», πέσαμε τυχαία και η αλήθεια είναι ότι …κολλήσαμε. Υπεύθυνη γι΄αυτό η νεοϋορκέζα φωτογράφος Ελινορ Καρούτσι (Elinor Carucci), η οποία δε δίστασε για τις ανάγκες της να φωτογραφήσει τον εαυτό και τα ίδια της τα παιδιά.

Πιο συγκεκριμένα, ξεκίνησε σχεδόν μία δεκαετία πριν, όταν ήταν έγκυος στα 9χρονα σήμερα δίδυμα παιδιά της. Στις φωτογραφίες αυτές έχει καταφέρει να απαθανατίσει δεκάδες συναισθήματα, αλλά και έναν ρεαλισμό σχεδόν… άκρατο.

Το «Μother» πρόσφατα εκδόθηκε σ΄ένα πολυτελές φωτογραφικό λεύκωμα, ενώ αυτήν την περίοδο φιλοξενείται στην Edwynn Houk Gallery της Νέας Υόρκης.

Γ.Οικονόμου