Σπύρος Κλείσσας: «Dream a little dream» στο Half Note

07.04.2015
Ο Σπύρος Κλείσσας δεν βλέπει όνειρα... Ονειρεύεται μέσα από τη μουσική και τα τραγούδια. Μια παράσταση που μας παρακινεί να ξυπνήσουμε από το λήθαργο της καθημερινότητας και να δημιουργήσουμε ένα κόσμο με ηχοχρώματα, χωρίς σύνορα.

Μαζί του μια dream team μουσικών συνοδοιπόρων που αρνούνται να προσγειωθούν στην πραγματικότητα!

Πιάνο: Στάθης Σούλης
Πνευστά: Θύμιος Παπαδόπουλος
Κιθάρα-Μπάσο: Δημήτρης Στασινός

Info:

ΣΠΥΡΟΣ ΚΛΕΙΣΣΑΣ
​Dream a little dream…

Πέμπτη 16 Απριλίου 2015
Ώρα έναρξης: 21.30

Είσοδος: 10 ευρώ (μπαρ) – 15 ευρώ (τραπέζι)

HALF NOTE JAZZ CLUB (Τριβωνιανού 17, Μετς)

Πληροφορίες – Κρατήσεις - 210 9213310
www.halfnote.gr
www.viva.gr

-------------------------------------------------------------

Ο Σπύρος Κλείσσας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1976.
Αποφοίτησε από το Λεόντειο Λύκειο Νέας Σμύρνης το 1994 και εν συνεχεία σπούδασε στην Αρχιτεκτονική Σχολή του Ε. Μ. Π..

Άρχισε να ασχολείται με τη μουσική από τα οκτώ του χρόνια σπουδάζοντας βιολί στο Εθνικό Ωδείο και ακολούθως στο Ωδείο Αθηνών υπό την καθοδήγηση του Καθηγητή Δ. Σέμση. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στα Ανώτερα Θεωρητικά με τον Καθηγητή Ι. Αυγερινό και κοντά του πήρε τα διπλώματα Αντίστιξης και Φούγκας.

Από το 1999 συμμετείχε ως χορωδός σε επαγγελματικές χορωδίες και ηχογραφήσεις. Το καλοκαίρι του 2000 τραγούδησε στην τιμητική συναυλία που διοργανώθηκε από το Δήμο Αθηναίων στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών για τα 50 χρόνια προσφοράς του Μίμη Πλέσσα στη μουσική, και έκτοτε αποτελεί σταθερό συνεργάτη του, έχοντας συμμετάσχει σε συναυλίες του συνθέτη στο Ηρώδειο, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης, στο Θέατρο Tchaikovsky της Μόσχας, στο Πατίχειο Θέατρο Κύπρου και σε συναυλιακούς χώρους σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Οι συναυλίες του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών το 2000 και του Ηρωδείου το 2004 κυκλοφόρησαν από τις εταιρείες Nitro Music και MINOS – EMI αντίστοιχα.

Tην περίοδο 2003-2004 συνεργάστηκε με το Στέφανο Κορκολή ως ερμηνευτής σε συναυλίες του, ενώ ως sοlist του βιολιού συμμετείχε στην ηχογράφηση του άλμπουμ του «Ανεμόπτερο» και την ίδια περίοδο στο ορχηστρικό άλμπουμ του Μίμη Πλέσσα «Η ψυχή του Πιάνου».

Έχει επίσης συνεργαστεί με το Γιώργο Χατζηνάσιο και το Γιάννη Σπανό σε συναυλίες σε όλη την Ελλάδα. Tο 2012 συμμετείχε στην παρουσίαση των έργων «Ο δρόμος» και «Μίλα μου για η λευτεριά» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με τη Ορχήστρα της ΕΡΤ υπό τη διεύθυνση του Μίλτου Λογιάδη.

Την ίδια περίοδο ξεκίνησε τη συνεργασία του με τη συνθέτη Πηγή Λυκούδη παρουσιάζοντας τα συμφωνικά έργα της, "Χαρά σ' εσέ" σε ποίηση Κ. Παλαμά μαζί με τη Ρ. Αντωνοπούλου και το Γ. Φέρτη και τη "Δίψα στο Μυστρά" σε ποίηση Γ. Ρίτσου.

Τα τελευταία χρόνια έχει συμπράξει με τα σημαντικότερα οργανικά σύνολα στην Ελλάδα, όπως η Ορχήστρα Ποικίλης Μουσικής της ΕΡΤ, η Συμφωνική Ορχήστρα και η Big Band του Δήμου Αθηναίων, η Συμφωνική Ορχήστρα Ιωαννίνων, η Φιλαρμονική Γαστουρίου "Ομόνοια" και η Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων του Δήμου Πατρέων.