«Medea - Dark Matter» στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

15.04.2015
«Η προσέγγιση του μύθου της Μήδειας στην παράσταση αυτή εκφράζει την ανάγκη για υπέρβαση για προσφυγή σε αδιαπραγμάτευτες αξίες, όπως η αξία στους όρκους των θεών που επικαλείται, υπερασπίζεται, και μας θυμίζει η Μήδεια, καθώς με την τραγική της πράξη αποσπάται από το χώρο των ανθρώπων και επιστρέφει στον μύθο.»

Η ελληνική θεατρική ομάδα CONXOBANX παρουσιάζει την Κυριακή 19 και την Δευτέρα 20 Απριλίου στο ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ την θεατρική παράσταση «MEDEA – DARK MATTER» σε σκηνοθεσία Χρύσας Γεωργαντά, στην ελληνική και ισπανική γλώσσα, σε μια σύγχρονη προσέγγιση.

Η παράσταση αυτή παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το περασμένο Μάρτιο στο θέατρο CONDE DUQUE, (www.condeduquemadrid.es) της Μαδρίτης, στα πλαίσια του φεστιβάλ ELLAS CREAN, (www.ellascrean.com ) μια διοργάνωση της Comunidad de Madrid, και του θεάτρου Conde Duquε. Η μετάφραση του έργου από τα αρχαία ελληνικά είναι του Θεόδωρου Στεφανόπουλου και η απόδοση στα Ισπανικά του Adrian Bautista Gascón.

Η παράσταση τελεί υπό την Aιγίδα του Ελληνικού Υπουργείου Πολιτισμού, της Ισπανικής Πρεσβείας της Αθήνας και του Ινστιτούτου Θερβάντες των Αθηνών.

Info:

ΜΗΔΕΙΑ Ευριπίδη,
MEDEA – DARK MATTER

ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗ
19 και 20 Απριλίου, στις 21.00, Αίθουσα ΘΕΑΤΡΟ

Πληροφορίες για την αγορά εισιτηρίων: Προπώληση: Ταμεία Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης (Πειραιώς 206, Ταύρος), 210 3418579 Δευ-Παρ 11:00 - 14:00, www.mcf.gr.
Εισιτήρια προπωλούνται και Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσματζόγλου), Ticket Services Ωρ. λειτουργίας: Δευ. & Τετ. 09:00 - 17:00, Τρ., Πεμ. & Παρ. 09:00 - 20:00, Σαβ. 10:00 - 14:00.Τιμή εισιτηρίου:12 ευρώ , φοιτητικό 10


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
ΠΑΡΑΓΩΓΗ: ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ CONXOBANX
ΜETAΦΡΑΣΗ: ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΑΠΟΔΟΣΗ ΣΤΑ ΙΣΠΑΝΙΚΑ: ADRIAN BAUTISTA GASCON
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΧΡΥΣΑ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ

MHΔΕΙΑ: MARISSA LULL
ΙΑΣΩΝ: ΤΑΣΟΣ ΝΟΥΣΙΑΣ
ΚΡΕΟΝΤΑΣ: ΝΤΙΝΟΣ ΜΑΚΡΗΣ
ΑΙΓΕΑΣ: ΚΩΣΤΑΣ ΘΕΟΛΟΓΟΥ
ΑΓΓΕΛΟΣ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΑΡΘΗΣ
XOΡΟΣ: ΝΑΤΑΛΙΑ ΝΤΑΣΙΟΥ, ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΚΟΡΔΟΥΛΗ (video)

ΜΟΥΣΙΚΗ: KASSUM SANOGO (live), ΤΖΕΛΙΝΑ ΠΑΛΛΑ
VIDEO ART/ ΦΩΤΑ: AΓΓΕΛΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
ΣΚΗΝΙΚΆ: ΤΖΕΛΙΝΑ ΠΑΛΛΑ
ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΑ: MARISA LULL
ΣΚΗΝΙΚΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ: ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗ, VASO D.
ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΚΟΚΚΟΡΟΥ
ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ: AΡΙΑΔΝΗ ΚΟΥΜΕΝΤΑΚΟY
ΜΑΚΙΓΙΑΖ: ΜΑΡΙΑ ΝΕΡΟΥΠΠΟY
ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ: ΜΑΡΙΛΕΝΑ ΦΡΟΥΖΑΚΗ
ΜΑΣΚΕΣ: NOEMI BARRIOS
VIDEO: ΠΑΝΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ANIA LEWANDOWSKA, ΝΙΚΟΣ ΣΚΟΥΤΑΡΙΔΗΣ
ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΦΙΣΣΑΣ: ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗ