Ξυδάκης- Μικρούτσικος- Παπαδημητρίου "υφαίνουν" το έργο του Πάνου Οικονόμου

05.06.2015
Αναπλέοντας το εξώφυλλο δέρμα του οι φίλοι του Πάνου Οικονόμου, γνωστού και ως Contrabbando στο twitter θα μαζευτούν την Τρίτη, 23 Ιουνίου στο Polis Art Cafe-αιθριο Αρσακειου Μεγαρου υφαίνοντας και πάλι το έργο του Φίλου.

Θα μιλήσουν οι: Νίκος Ξυδάκης, Κωστής Παπαϊωάννου, Αποστόλης Καπαρουδάκης, Θανάσης Τσιρταβής, Γιάννης Νταουλτζής.

Θα απαγγείλουν: οι Μάνια Παπαδηµητρίου, Ανδρέας Μαυραγάνης, Αντώνης Φωστιέρης.

Δραματοποιημένη ποίηση του Π. Οικονόμου θα παρουσιάσουν οι Αγάθη Κάλτσα, Καλλιόπη Τακάκη και μελοποιημένη ποίηση η Σοφία Καµαγιάννη.

Θα προβληθεί ταινία μικρού μήκους για τον Πάνο των Αλέξανδρου και Χρήστου Χαντζή .

Τραγούδια τους θα παίξουν οι: Θάνος Μικρούτσικος, Κλεονίκη Δεµίρη, Κατερίνα Παπαχρήστου, Νίκος Βεργέτης, Τζιµ Σταρίδας, Μανώλης Νανούρης.

Να αφουγκραστούμε τα τραγούδια του…. Όπως το ‘θελε κι ο ίδιος

να έρχονται
οι εγκαταλελειμμένοι
στο ξύλινο παγκάκι
να μιλούν
να αποθέτουν
τάματα
χοές
-ή έστω
ένα
ποτήρι τεκίλα-
στο μάρμαρο
της σιωπής.

Και μην πολυπιστεύετε το γνωστό παραμύθι ότι όλοι οι σύντροφοι είναι νεκροί. Είναι δίπλα σου σιωπηλοί και περιμένουν το νεύμα σου για τη συνέχεια του ταξιδιού, σε πιο μακρινές θάλασσες, όχι κατ' ανάγκη στην Ιθάκη...

«στο χρόνο Πάνο» λοιπόν…
Ο Πάνος Οικονόμου γεννήθηκε το 1968. Σπούδασε κλασική φιλολογία, έκανε μεταπτυχιακές σπουδές Ιστορίας και ήταν υποψήφιος διδάκτορας. Εργάστηκε χρόνια στην ιδιωτική εκπαίδευση. Φύσει και θέσει αριστερός με οξύτατη αίσθηση του χιούμορ, αλλά και πάντα καυστικός, σχολίαζε με την εύθραυστη ευαισθησία ενός ποιητή (το βιβλίο του "Το εξώφυλλο δέρμα του χρόνου" μπορείτε να το βρείτε εδώ), την επικαιρότητα και την ελληνική πραγματικότητα. Ήταν ένα λαμπρό μυαλό ως άνθρωπος των γραμμάτων, ως ποιητής, ως ενεργός πολίτης, ως άνθρωπος

INFO:
Πότε: Τρίτη, 23 Ιουνίου στις 9:00 μ.μ.
Polis Art Cafe-αιθριο Αρσακειου Μεγαρου - Πεσματζόγλου 5, Αθήνα