Κύμα αναβολών και ακυρώσεων παραστάσεων και συναυλιών λόγω δημοψηφίσματος [updated]

29.06.2015
Κύμα ακυρώσεων και αναβολών αρχίζει να μας κατακλύζει από το πρωί της Δευτέρας εν οψει του δημοψηφίσματος στις 5 Ιουλίου. Γι΄αυτό, καλό είναι πριν πάτε σε οποιοδήποτε πολιτιστικό event να επικοινωνείτε πρώτα τηλεφωνικά προκειμένου να σιγουρευτείτε πως όντως θα πραγματοποιηθεί….

Αναλυτικότερα:

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΘΗΝΩΝ - Συναυλία ΚΟΑ

1. Ενόψει του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου, ακυρώνεται η συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών υπό τη μουσική διεύθυνση του Στέφανου Τσιαλή, με σολίστ τον πιανίστα Αλαίν Λεφαίβρ, τη Δευτέρα 6 Ιουλίου, στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού. Ανανεώνεται το ραντεβού της Κ.Ο.Α. με το κοινό για τις 14 Ιουλίου, στο Ηρώδειο, με το αφιέρωμα στο Μίκη Θεοδωράκη.
2. Το δρώμενο του Πρόδρομου Τσινικόρη «Στη μέση του δρόμου - Αθήνα» στην πλατεία Κλαυθμώνος θα ακυρωθεί την Κυριακή 5 Ιουλίου και θα προστεθεί νέα ημέρα διεξαγωγής: την Πέμπτη 9 Ιουλίου.

Διαδικασία Επιστροφής Εισιτηρίων: · Αγορές με μετρητά: επιστροφή χρημάτων απο τα κεντρικά Εκδοτήρια του Φεστιβάλ (Πανεπιστημίου 39, εντός στοάς Πεσμαζόγλου καθημερινά 9.00-17.00 και Σάββατο 9.00-15.00) μετά τη λήξη της τραπεζικής αργίας. · Αγορές με πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες: η επιστροφή των χρημάτων γίνεται αυτόματα με την ακύρωση των εισιτηρίων. Οι κάτοχοι εισιτηρίων της παράστασης «Στη μέση του δρόμου - Αθήνα» μπορούν να μεταφέρουν τα εισιτήρια τους για επόμενες ημέρες παραστάσεων στα κεντρικά εκδοτήρια Πανεπιστημίου 39 ή καλώντας στο τηλεφωνικό κέντρο στο 210 3272000.

ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΒΡΑΒΕΙΟΥ ΔΕΣΤΕ 2015.
Η διάλεξη των Βασιλεία Κάγκα & Maria F. Dolores στην εγκατάσταση του Άγγελου Πλέσσα στις 2 Ιουλίου και η ανάγνωση του κειμένου «Εξάντληση» από τον Δημήτρη Δημητριάδη στον χώρο όπου εκτίθεται το έργο του Γιάννη Παπαδόπουλου στις 3 Ιουλίου, αναβάλλονται.


ΔΗΜΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ
Η προγραμματισμένη για τις 8 Ιουλίου συναυλία με special guest τον Θανάση Αλευρά και φιλική συμμετοχή τους: Μελίνα Κανά, Μαρίζα Ρίζου, Νίκος Ζαδές, αλλάζει ημερομηνία και μεταφέρεται την Τρίτη 1η Σεπτεμβρίου.


Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων ενημερώνει το κοινό ότι λόγω διεξαγωγής του δημοψηφίσματος την Κυριακή 5 Ιουλίου αναβάλλονται οι παρακάτω εκδηλώσεις:

1.Φεστιβάλ στο Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού

Πέμπτη 2 Ιουλίου | Θεατρική παράσταση «Ρωμαίος και Ιουλιέτα για δύο»
Παρασκευή 3 Ιουλίου | Συναυλία «Υπό το σεληνόφως» της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Οργανισμού
Σάββατο 4 & Κυριακή 5 Ιουλίου | Θεατρική παράσταση «Γέρμα»
Δευτέρα 6 Ιουλίου | Συναυλία με τον Τάκη Σούκα και τη Λένα Αλκαίου

2. Παράσταση «Ο καραγκιόζης κατακτά την Αθήνα» από το Θέατρο Σκιών Σ. Χαρίδημος
Παρασκευή 3 Ιουλίου | Λόφος Λαμπράκη, Ν. Κόσμο

3. «Νέα σημεία πολιτισμού στην πόλη»
Σάββατο 4 Ιουλίου | Συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας στον Πεζόδρομο Βουκουρεστίου
Τρίτη 7 Ιουλίου | Συναυλία της Big Band στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων (επί της οδού Σόλωνος)

4. «Πολιτιστικές Δευτέρες στο Λόφο του Στρέφη»
Δευτέρα 6 Ιουλίου | Συναυλία "Jazz in time" της Big Band του Οργανισμού

Τextilen

Η παράσταση του Βίκτωρα Αρδίττη Τextilen που επρόκειτο να κάνει πρεμιέρα την Κυριακή 5 Ιουλίου στην Πειραιώς 260 ακυρώνεται λόγω δημοψηφίσματος. Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί κανονικά στις 6 Ιουλίου.

Jesus Christ Super Star

Η προγραμματισμένη παράσταση Jesus Christ Super Star για τις 3 & 4 Ιουλίου στο Ηρώδειο ακυρώνεται.

Αλκίνοος Ιωαννίδης στο Βεάκειο

Λόγω του κλίματος των ημερών η προγραμματισμένη για την Κυριακή 5 Ιουλίου συναυλία του Αλκίνοου Ιωαννίδη, στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά, μεταφέρεται την Κυριακή 26 Ιουλίου, στον ίδιο χώρο. Τα ήδη αγορασμένα εισιτήρια ισχύουν κανονικά την νέα ημερομηνία.

Κώστας Χατζής και Πέγκυ Ζήνα

Αναβάλλεται λόγω της τρέχουσας επικαιρότητας η συναυλία την 1 Ιουλίου στο Ανοιχτό Θέατρο “Μίκης Θεοδωράκης στο Ρέντη. Η νέα ημερομηνία πραγματοποίησης της συναυλίας είναι Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015 - πάντα σε συνάρτηση με τις τρέχουσες εξελίξεις στον ίδιο χώρο.

Νταλάρας, Βιτάλη, Γλυκερία

Η συναυλία του Γιώργου Νταλάρα, της Ελένης Βιτάλη και της Γλυκερίας που ήταν προγραμματισμένη για την Τρίτη 30/6 στο Θέατρο Δάσους να μετατεθεί για τις 30 Ιουλίου στο Θέατρο Γης.


ΑΚΥΡΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

Οι προγραμματισμένες συναυλίες για το Φεστιβάλ Δήμου Αμαρουσίου 2015 : Αλεξάνδρα Κόνιακ (Τετάρτη 1 Ιουλίου), Project «THE STONES ADDICTION» (Παρασκευή 3 Ιουλίου), Γιάννης Σαββιδάκης (Δευτέρα 6 Ιουλίου), Βαγγέλης Κορακάκης (Τετάρτη 8 Ιουλίου), «ΤΟ ΤΕΛΕΙΟ ΕΓΚΛΗΜΑ» του Παναγιώτη Καλαντζόπουλου, με την Παυλίνα Βουλγαράκη, την Νεφέλη Φασουλή, την Μαντώ Παναγιώτη και τους Γιώργο Παλαμιώτη και Νίκο Παπαβρανούση (Δευτέρα 13 Ιουλίου) αναβάλλονται λόγω των έκτακτων πολιτικών εξελίξεων.

«ΑΜΑΡΤΗΣΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΟΥ»

Οι προγραμματισμένες παραστάσεις του έργου των Ray και Michael Cooney «ΑΜΑΡΤΗΣΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΟΥ» σε Ηλιούπουλη (Τρίτη 30 Ιουνίου), Νέα Μάκρη (Σάββατο 4 Ιουλίου), Νίκαια (Δευτέρα 6 Ιουλίου) αναβάλλονται λόγω έκτακτων πολιτικών εξελίξεων.

Προμηθέας Δεσμώτης- Κώστας Φιλίππογλου

Ο Κώστας Φιλίππογλου, ύστερα από τον ευρηματικό του Φιλοκτήτη, σκηνοθετεί την τραγωδία του Αισχύλου "Προμηθέας Δεσμώτης", σε νέα μετάφραση του ποιητή Γιώργου Μπλάνα.

Η καλοκαιρινή περιοδεία ξεκινά στις 10 Ιουλίου στη Σαλαμίνα και όχι στις 4 όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί εν όψει δημοψηφίσματος Επόμενος σταθμός είναι το Αρχαίο Θέατρο Δωδώνης, το οποίο θα ανοίξει αποκλειστικά.

«ΑΧΑΡΝΗΣ» του Αριστοφάνη,

Οι προγραμματισμένες παραστάσεις του έργου «ΑΧΑΡΝΗΣ» του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα, σε Λάρισα (Τετάρτη 1η Ιουλίου), Λαμία (Πέμπτη 2 Ιουλίου), Τρίκαλα (Παρασκευή 3 Ιουλίου), Βόλο (Σάββατο 4 Ιουλίου) και Δελφούς (Κυριακή 5 Ιουλίου) αναβάλλονται λόγω έκτακτων πολιτικών εξελίξεων.

Θα ακολουθήσει άμεσα ενημέρωση για τις νέες ημερομηνίες που θα πραγματοποιηθούν οι παραστάσεις στις παραπάνω πόλεις.

Οι παραστάσεις της Επιδαύρου στις 10 και 11 Ιουλίου θα πραγματοποιηθούν κανονικά.

Φαίη Κοκκινοπούλου- Παρουσίαση βιβλίου

Ακυρώνεται η προγραμματισμένη παρουσίαση του Βιβλίου «Η εξαπάτηση» της Φαίης Κοκκινοπούλου την 1 Ιουλίου 2015 στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων.

Η Φαίη Κοκκινοπούλου αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ήθελα πολύ να γίνει η παρουσίαση του βιβλίου μου στην Τεχνόπολη. Σχεδιάσαμε με πολλή αγάπη και μεράκι τη βραδιά. Όμως η πραγματικότητα μας προσπερνά. Δυστυχώς η παρουσίαση πρέπει να ακυρωθεί για λόγους που όλοι αντιλαμβάνεστε. Σας ευχαριστώ και εύχομαι το καλύτερο για εμάς, τα παιδιά μας, το μέλλον μας.»

Φεστιβάλ Φιλίππων- Εκκλησιάζουσες

Λόγω της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος την Κυριακή 5 Ιουλίου 2015, η προγραμματισμένη έναρξη του Φεστιβάλ Φιλίππων με την πρεμιέρα της περιοδείας του Εθνικού Θεάτρου για τις Εκκλησιάζουσες του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Γιάννη Μπέζου, μεταφέρεται μια μέρα νωρίτερα. Αντί για 4 & 5 Ιουλίου όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί, οι παραστάσεις θα δοθούν στις 3 & 4 Ιουλίου στο Αρχαίο Θέατρο των Φιλίππων.

Μέρες Ραδιοφώνου- Βεάκειο θέατρο

Ακύρωνεται η παράσταση της Δευτέρας 29/6


Σημειώστε επίσης πως ήδη ακυρώνονται συνέδρια και διαλέξεις προγραμματισμένα για αυτές τις μέρες, Το 31α Σεμινάρια Ερμούπολης, η σημαντική επιστημονική συνάντηση ακυρώθηκε μέχρι το φθινόπωρο σύμφωνα με την Καθημερινή, όπως και η προγραμματισμένη για σήμερα διάλεξη του δρος Serageldin, διευθυντή της Βιβλιοθήκης της Αλεξανδρείας, η οποία θα φιλοξενούνταν στο Μουσείο της Ακρόπολης, όπως ανακοίνωσε το Ιδρυμα «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη».

Παράλληλα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Ολγας Σελλά στην Καθημερινή, ο Γιώργος Λούκος βρίσκεται σε συζητήσει ςγια το αν θα πραγματοποιηθούν όλες οι παραστάσεις ή όχι. Ηταν σε συνεχή επικοινωνία με τον Στάθη Λιβαθινό, διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου για να δουν αν θα γίνουν κανονικά οι παραστάσεις των Τρωάδων του Ευρυπίδη σε σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη με την οποία ανοίγουν τα Επιδαύρεια. Ο Στάθης Λιβαθινός φαίνεται πως αποφάσισε να πραγματοποιηθούν κανονικά οι παραστάσεις.
Προς αναβολή φαίνεται ότι οδεύει και η πολυαναμενόμενη παράσταση «Textilen», το νέο έργο της Μαρίας Ευσταθιάδη, σε σκηνοθεσία Βίκτωρα Αρδίττη, που είναι προγραμματισμένη να παρουσιαστεί στην Πειραιώς 260 στις 5 και 6 Ιουλίου.