Το ανθρώπινο σώμα σε σειρά έργων που εξάπτουν τη φαντασία

21.10.2015
Ο εικαστικός Δημήτρης Πανταζής παρουσιάζει την τρίτη κατά σειρά ατομική του έκθεση με τίτλο «Ομολογίες του σώματος», στο χώρο Εικαστικές Αναζητήσεις, έως και τις 7 Νοεμβρίου.

Εμπνεόμενος από το ανθρώπινο σώμα και τις εκφάνσεις του, ο γνωστός εικαστικός δημιούργησε μια σειρά από έργα που θα προβληματίσουν αλλά και θα εξάψουν τη φαντασία των επισκεπτών.

Τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην έκθεση έχει το σώμα που με τη ζωγραφική πράξη, μεταπλάθεται σε απτή έκφραση των εσωτερικών ψυχικών διεργασιών. Η σχέση αυτού με τη θρησκεία, οι υπαρξιακές αγωνίες του σύγχρονου ανθρώπου, τα προβλήματα ανάμεσα στις σχέσεις, όπως επίσης η σεξουαλικότητα και οι ερωτικές προτιμήσεις, είναι μερικά μόνο από τα θέματα που πραγματεύεται ο Δημήτρης Πανταζής στη νέα του έκθεση.



Η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό έως και τις 7 Νοεμβρίου, στο χώρο Εικαστικές Αναζητήσεις στο Κολωνάκι, έναν χώρο που δημιούργησε ο Μελέτης Φικιώρης και προσφέρεται αφιλοκερδώς στους, νέους κυρίως, εικαστικούς για να παρουσιάζουν τη δουλειά τους.

*Ο Δημήτρης Πανταζής γεννήθηκε στην Αθήνα το 1979. Σπούδασε Ζωγραφική στην Α.Σ.Κ.Τ της Αθήνας (1999-2005) στο εργαστήριο του Γ. Ψυχοπαίδη, απ’ όπου αποφοίτησε με άριστα. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Έργα του ανήκουν στο Μουσείο Φρυσίρα και σε ιδιωτικές συλλογές.

Info:

«Ομολογίες του σώματος» από τον Δημήτρη Πανταζή
Έως και τις 7 Νοεμβρίου στο χώρο Εικαστικές Αναζητήσεις

Χώρος έκθεσης: Εικαστικές Αναζητήσεις, Σπευσίππου 21, Κολωνάκι.
Διάρκεια έκθεσης: 6 Οκτωβρίου – 7 Νοεμβρίου 2015.
Ώρες λειτουργίας: Πρωί: Τετάρτη & Σάββατο: 11:00-15:00. Βράδυ: Τρίτη έως Παρασκευή: 18:00-21:00.
Τηλ.: 210 7221556