Απίστευτη τραγωδία σε μέταλ συναυλία - 31 νεκροί ποδοπατήθηκαν!

02.11.2015
31 νεκροί και τουλάχιστον 200 τραυματίες είναι ο τελικός απολογισμός από μια απίστευτη τραγωδία που έλαβε χώρα την περασμένη Παρασκευή στη Ρουμανία, σε alt-metal συναυλία.

Ο Πρόεδρος της Ρουμανίας Klaus Iohannis δήλωσε «σοκαρισμένος» στο προφίλ του στο Facebook και κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος στη χώρα.

Η ρουμανική μπάντα Goodbye To Gravity γιόρταζε με live την κυκλοφορία του νέου της άλμπουμ, για τους σκοπούς του οποίου είχε κλείσει το club Colectiv στο Βουκουρέστι. Από τα πυροτεχνήματα όμως που προορίζονταν για το σόου -σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τουλάχιστον- προκλήθηκε πυρκαγιά σε όλη την οροφή, δημιουργώντας πανικό στους περίπου 400 παρευρισκόμενους θεατές.

Διαβάστε τι έγινε μετά:

Ο πανικός πήρε δραματική τροπή εξ αιτίας του του ότι το club είναι ουσιαστικά ένα πρώην εργοστάσιο, με μία πόρτα για είσοδο και έξοδο. Μέσα στο χάος, άλλοι ποδοπατήθηκαν κι άλλοι πνίγηκαν από τους καπνούς, πέφτοντας λιπόθυμοι.
Δυστυχώς, οι περισσότεροι νεκροί είναι έφηβοι, ενώ ανάμεσά τους βρίσκονται και οι δύο κιθαρίστες των Goodbye To Gravity, Vlad Telea & Mihai Alexandru. Στην εντατική, σε σοβαρή μέχρι στιγμής κατάσταση, νοσηλεύεται και ο τραγουδιστής τους.