Δάκρυα και 8.000 κόσμος στο τελευταίο live των Active Member [photos]

09.11.2015
Oι Active Member σχεδόν 23 χρόνια, από το ξεκίνημά τους, δε έχασαν απ’ τα μάτια τ’ όνειρο, την ουσία και την επαφή με το κοινό τους με κάθε τρόπο και κάθε τίμημα, παρά τα λόγια. Άλλωστε η δουλειά τους είναι αδιαμφισβήτητη και χειροπιαστή, αφού πρόκειται για την πιο παλιά και πιο παραγωγική hip hop μπάντα στην Ελλάδα.

«Όλα μας τα ευχαριστώ στα 8000 περίπου, αδέρφια μας που αποχαιρετησαν μαζί μας κομμάτι από τη νιότη τους και τραγούδησαν για τη νέα αρχή μας, για το μετά που ήδη σκαρώνουμε. Η ομορφότερη παρέα στον κόσμο.»

Με αυτή τη φράση ευχαρίστησαν οι Active Member το κοινό της τελευταίας τους συναυλίας το Σάββατο 7 Νοεμβρίου στο Ποδηλατοδρόμιο του ΟΑΚΑ. Πάνω από 8.000 κόσμου παραβρέθηκε στο τελευταίο αντάμωμα των Active. Σε μια 4ωρη συναυλία έπαιξαν όλα τα αγαπημένα τραγούδια και ανέβηκαν στη σκηνή ο B.D.Foxmoor, η Sadahzinia, ο DJ Booker, ο Ramon, ο Βέβηλος, ο Οδυσσέας από τους Razastarr και φυσικά τα πιτσιρικάκια του Μιχάλη και της Γιολάντας, που ράπαραν κι εκείνα.

Με το τέλος των Active Member έρχονται άλλα ωραία, όπως υποσχέθηκε ο Μιχάλης. Μήπως έρχεται νέα μπάντα με Foxmoor, Shadahzinia και Ramon; Ο καιρός θα δείξει…

Δείτε τις φωτογραφίες που πόσταρε το συγκρότημα στην επίσημη σελίδα του στο Facebook [www.facebook.com/ActiveMemberOfficial]:

Οι Active Member (Ενεργό Μέλος) είναι το συγκρότημα που κυκλοφόρησε τον πρώτο ελληνικό hip-hop δίσκο (1993, Διαμαρτυρία). Η ψυχή του είναι ο B.D. Foxmoor (Μιχάλης Μυτακίδης) και η Sadahzinia (Γιολάντα Τσιαμπόκαλου).

Οι Active Member δημιουργήθηκαν στις 20 Ιουνίου του 1992 αμέσως μετά την συναυλία των Public Enemy στο Κατράκειο από τον B.D. Foxmoor μαζί με τον DJ MCD (Δημήτρης Κρητικός). Την επόμενη χρονιά ο B.D. Foxmoor δημιούργησε την Freestyle Productions, μια ομάδα παραγωγής, μέσω της οποίας κυκλοφόρησε ανεξάρτητα τον πρώτο ελληνικό hip-hop δίσκο, το ντεμπούτο των Active Member Διαμαρτυρία σε 500 αντίτυπα.

Δείτε κι άλλες φωτογραφίες από το τελευταίο live:

Το καλοκαίρι του 2014 κυκλοφόρησε ο 16ος δίσκος τους, ο Cosmos Alivas (σε βινύλιο και Cd) που σηματοδοτεί την 2η εποχή του συγκροτήματος. Στο δίσκο αυτό υπάρχουν συμμετοχές των Νικήτα Κλιντ, Βέβηλο και Stab. Επίσης τον Απρίλιο του ίδιου έτους ο B.D.Foxmoor οργανώνει την "Umicah" και φέρνει επί σκηνής παλιούς φίλους και συγκροτήματα της Freestyle Productions για να δώσουν στο κοινό μια γεύση από την πρώτη εποχή του Low Bap.

Το 2015 το συγκρότημα ανακοίνωσε ότι σταματάει, έχοντας υποσχεθεί και την έκδοση ενός τελευταίου δίσκου με τίτλο "Κάρπιμο".