Τιτανικός 2: Φωτογραφίες που μαγεύουν στα άδυτα του νέου πλοίου [photos+vds]

17.02.2016
διασημότερο υπερωκεάνιο όλων των εποχών ετοιμάζεται να ξαναταξιδέψει στις παγωμένες θάλασσες. Ο Τιτανικός ΙΙ δεν ισχυρίζεται ότι είναι αβύθιστος, θα είναι όμως γεμάτος χώρους-ρέπλικες του αρχικού πλοίου!

H αυστραλιανή ναυτιλιακή εταιρία Blue Star Line σχεδιάζει για τον δισεκατομμυριούχο από την Αυστραλία, Κλάιβ Πάλμερ, ένα ρετρό μεγαθήριο, έτοιμο να σαρώσει τους ωκεανούς!

Τα σχέδια του σκάφους είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στο πρωτότυπο, καθώς θα χρησιμοποιεί σύγχρονους κινητήρες αντί ατμού, θα έχει υπεραρκετά σωστικά μέσα τελευταίας τεχνολογίας και φυσικά θα διαθέτει τους περισσότερους δυνατούς χώρους αναψυχής. Στην πρύμνη του Τιτανικού ΙΙ θα υπάρχει χώρος ελικοδρομίου, προκειμένου να είναι εφικτή η άμεση αερομετακομιδή εάν υπάρξει ανάγκη.

Στοιχεία του πρωτότυπου σχεδιασμού, όπως η εσωτερική πισίνα της πρώτης θέσης, αναδημιουργήθηκαν σχεδόν απαράλλακτα, ώστε οι επιβάτες να έχουν την αίσθηση των υλικών της εποχής εκείνης.

Ενα από τα πιο εντυπωσιακά «ρετρό» στοιχεία θα είναι τα γυμναστήρια του πλοίου, τα οποία εκτός από τις σύγχρονες υποδομές θα φιλοξενούν και τα όργανα της εποχής εκείνης, από ξύλο, σχοινί και μέταλλο.

Δείτε φωτογραφίες από τους χώρους - ρέπλικα των παλιών... Επάνω ο Τιτανικός Ι και κάτω ο Τιτανικός ΙΙ.

Ο Τιτανικός βυθίστηκε στον Βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό στις 15 Απριλίου 1912 μετά από σύγκρουση με ένα παγόβουνο κατά το παρθενικό ταξίδι του από το Σαουθάμπτον προς τη Νέα Υόρκη Η βύθιση του προκάλεσε τον θάνατο 1.500 ατόμων περίπου σε ένα από τα πιο θανατηφόρα ναυτικά δυστυχήματα σε καιρό ειρήνης στη σύγχρονη ιστορία.