Marina and the Diamonds: Έρχεται η Ελληνίδα pop star που έχει τρελάνει τους Βρετανούς [photos]

03.03.2016
Η Ελληνίδα που έχει ξετρελάνει τους Βρετανούς με τα ποπ τραγούδια της επιστρέφει στα πάτρια εδάφη, προκειμένου να συναντήσει για πρώτη φορά το αθηναϊκό κοινό. Το όνομά της είναι Μαρίνα Λαμπρινή Διαμαντή, ωστόσο έγινε γνωστή διεθνώς με το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο Marina and the Diamonds .

Γεννημένη το 1985 στην Ουαλία, από Βρετανίδα μητέρα και Ελληνα πατέρα, έζησε για μερικά χρόνια στην Αθήνα και βρέθηκε αργότερα στο Λονδίνο, όπου έκανε πραγματικότητα τo όνειρό της να ασχοληθεί με τη μουσική.

Ο πρώτος δίσκος της «Family Jewels» (2010) έγινε χρυσός και ο δεύτερος με τίτλο «Electra Heart» (2012) βρέθηκε σε χρόνο ρεκόρ στην κορυφή των charts. Συγκαταλέγεται στα πιο hot ονόματα της διεθνούς ποπ, η ίδια, ωστόσο, δεν αποδέχεται τον όρο «σταρ» και δηλώνει «καλλιτέχνις». Περιγράφει τον εαυτό της ως "indie καλλιτέχνη με pop στόχους", είναι gay friendly, φεμινίστρια, και αναλύει μέσα στα τραγούδια της την ανθρώπινη συμπεριφορά.



Σε παλιότερη συνέντευξή της είχε δηλώσει: «Η ελληνική πλευρά είναι πολύ δυνατή μέσα μου. Είναι τόσο ξεχωριστή κουλτούρα! Ο πατέρας μου άσκησε τεράστια επιρροή στη ζωή μου και είναι πολύ σημαντικός για μένα. Η κουλτούρα της Ουαλίας είναι πάρα πολύ ωραία, επίσης, αλλά είναι κάπως πιο κλειστή. Οπότε, κατά κάποιο τρόπο, υποθέτω, δεν είναι ότι νιώθω πιο συνδεδεμένη με τη μία περισσότερο από την άλλη, αλλά η ελληνική πλευρά είναι πιο παθιασμένη και ο χαρακτήρας μου είναι αρκετά ελληνικός. Φυσικά και νιώθω πολύ συνδεδεμένη με την Ουαλία, σαν τόπο, επειδή εκεί πέρασα τα περισσότερα χρόνια της ζωής μου. Είμαι πολύ υπερήφανη που είμαι Ελληνίδα. Πολύ υπερήφανη!

Όσο για το αν ακούει ελληνική μουσική - αφού μιλάει και καλά ελληνικά: «Δεν ακούω ελληνική μουσική πια. Αλλά μου αρέσει πολύ η Ελευθερία Αρβανιτάκη.»

Η Marina and the Diamonds θα εμφανιστεί το Σάββατο 5/3 στο Piraeus 117 Academy.
http://www.marinaandthediamonds.com/

Δείτε τα βίντεο: