10 λόγοι για τους οποίους πρέπει να πας στο Πατρινό Καρναβάλι

08.03.2016
Φίλοι και γνωστοί σου έχουν δώσει έστω μια φορά το παρόν στο πατρινό καρναβάλι. Εσύ πάλι, όχι! Μήπως ήρθε η ώρα, και η χρονιά, να τιμήσεις το πιο διάσημο καρναβάλι της Ελλάδας; Σου έχουμε δέκα λόγους που αξίζει να πας στο πατρινό καρναβάλι έστω μια φορά στη ζωή σου!

Το άρθρο διαβάζεται καλύτερα ακούγοντας τον Ύμνο του Πατρινού Καρναβαλιού:

1. Έχεις τη δυνατότητα να επιλέξεις ανάμεσα σε περισσότερες από 200 αποκριάτικες στολές, όσα δηλαδή και τα group που συμμετέχουν στην παρέλαση του πατρινού καρναβαλιού.

2. Η Πάτρα είναι πολύ πιο κοντά σε σχέση με την Ξάνθη ή το Ρέθυμνο, τα οποία προσπαθούν να συναγωνιστούν το καρναβάλι της Πάτρας αλλά πολύ πιο μακριά από κοντινό Μοσχάτο. Οπότε, και την αποδρασή σου θα κάνεις και θα διασκεδάσεις.

3. Οι φίλοι και οι γνωστοί σου θα είναι όλοι εκεί, μαζί με το σύνολο των φοιτητών της χώρας, οπότε το κέφι είναι εγγυημένο.

4. Οι επιλογές διασκέδασης στο πατρινό καρναβάλι είναι ανεξάντλητες και δεν χρειάζεται να διαθέτεις πολλά χρήματα. Έτσι κι αλλιώς, μουσική παίζει σε όλους τους δρόμους του κέντρου της πόλης, οπότε δεν χρειάζεται να μπεις καν σε κάποιο μαγαζί ή να πληρώσεις είδοσο!

5. Το κοντινότερο καρναβαλικό Ρίο είναι μόνον το Αντίρριο κι όχι το Ντε Τζανέριο. Άσε που με τον ιό Ζίκα στη Βραζιλία, η Πάτρα αποτελεί την ασφαλέστερη καρναβαλική επιλογή.

6. Αν δεν μοιραστείς φέτος, που είσαι νέος/ νέα, ένα δωμάτιο με 10 ακόμα φίλους που θα επισκεφτούν την Πάτρα, πότε θα το κάνεις; Οι αναμνήσεις (και οι φωτογραφίες) που θα σου μείνουν ως ενθύμια ζωής, θα σε κάνουν να χαμογελάς στα βαθιά γεράματα.

7. Οι σοκολάτες που πέφτουν στο διάσημο σοκολατοπόλεμο στο τέλος του Πατρινού Καρναβαλιού, μπορούν να κάμψουν οποιαδήποτε λιγούρα, ακόμα και των πιο απαιτητικών!

8. Τόσα πυροτεχνήματα μαζεμένα να φωτίζουν τη νύχτα, δεν θα βρεις αλλού, παρά στην τελετή λήξης του Πατρινού Καρναβαλιού, στο κάψιμο του Καρνάβαλου.

9. Στο Πατρινό Καρναβάλι μπορεί να γνωρίσεις τον έρωτα της ζωής σου και να επισκέπτεστε παρέα την Πάτρα κάθε χρόνο, προς τιμήν της επετείου.

10. Η ίδια η Πάτρα, προσφέρεται να την «οργώσεις», πέρα από τα καρναβαλικά σημεία με τον πολύ κόσμο, από τον μεγαλοπρεπή Φάρο, μέχρι το Δασύλλιο και το Κάστρο.

Από την Πατρινιά Κατερίνα Π.