Βαριετέ στο Θέατρο Βαφείο!

24.10.2008
Kάθε Δευτέρα και Τρίτη μέχρι το τέλος του χρόνου, το "Θέατρο του Μαρτίου" θα παρουσιάζει το έργο «Βαριετέ», μία μικτή παράσταση κωμικών σκετς, τραγουδιού και χορού στο θέατρο «Βαφείο»
Kάθε Δευτέρα και Τρίτη μέχρι το τέλος του χρόνου, το "Θέατρο του Μαρτίου" θα παρουσιάζει το έργο «Βαριετέ», μία μικτή παράσταση κωμικών σκετς, τραγουδιού και χορού στο θέατρο «Βαφείο» (Αγ. Όρους 16 & Κων/πόλεως 115, μετρό Κεραμεικού, τηλ: 210-3425.637).

Η παράσταση με τίτλο «Βαριετέ» βασίζεται σε κείμενα του γερμανού κωμικού Karl Valentin (Καρλ Βάλεντιν), ο οποίος έγραψε πολυάριθμα σκετς τα οποία παρουσίαζε με τη συνεργάτιδά του Liesl Karlstadt στα καμπαρέ και στις μπυραρίες της Γερμανίας. Ο Valentin στις παραστάσεις του σατίριζε με χιούμορ τους εμπόρους, τις εμμονές των απλών ανθρώπων, τη μικροαστική νοοτροπία, χρησιμοποιώντας πολλές φορές ιδιαίτερα γλωσσικά ιδιώματα.
Τα πλάσματα που παρουσίαζε στη σκηνή ήταν αλλόκοτα με παράξενη συμπεριφορά. Ο Μπρεχτ, που είχε συνεργαστεί με τον Valentin, ομολογούσε πως είχε μάθει πολλά από αυτόν τον παράξενο κλόουν των καμπαρέ.

Μετάφραση: Λάμπρος Παπαγεωργίου, Γιώργος Εμμανουήλ, Φανή Γιέμτου, Βίκυ Κυριακίδη, Κωνσταντίνος Χέλμης.
Σκηνοθεσία: Θεόδωρος Εσπίριτου
Μουσική?στίχοι: Γιάννης Αρζιμάνογλου
Χορογραφίες: Άννα-Μαρία Λογαρά
Σκηνογραφική επιμέλεια: Ευθύμης Γκίνης
Βοηθός σκηνοθέτη: Ηρώ Διαμάντη
Παίζουν οι ηθοποιοί:
Βιβή Κόκκα, Λάμπρος Παπαγεωργίου, Νατάσσα Στρατάκη, Φανή Γέμτου, Λύσανδρος Σπετσιέρης.

Παραστάσεις: Κάθε Δευτέρα και Τρίτη (μέχρι το τέλος του 2008).
Εισιτήρια: 20 € και 15€ (φοιτητικό), ατέλειες δεκτές
Διάρκεια παράστασης: 80`
Θέσεις θεάτρου: 100
Θέατρο Βαφείο (Αγ. Όρους 16 & Κων/πόλεως 115, μετρό Κεραμεικού, τηλ: 210-3425.637)