Εξόριστοι, Νεκροί και... Τρόποι να ζεις στο Από Μηχανής

22.07.2010
Τρία χρόνια καλλιτεχνικής δημιουργίας και παρουσίας συμπλήρωσε η Εταιρεία Θεάτρου Συν-Επί (+,Χ) και το Από Μηχανής θέατρο και το γιορτάζει με τον καλύτερο τρόπο: Ενα εξαιρετικό ρεπερτόριο για τη θεατρική περίοδο 2010-2011.

Τρία χρόνια καλλιτεχνικής δημιουργίας και παρουσίας συμπλήρωσε η Εταιρεία Θεάτρου Συν-Επί (+,Χ) και το Από Μηχανής θέατρο και το γιορτάζει με τον καλύτερο τρόπο: Ενα εξαιρετικό ρεπερτόριο για τη θεατρική περίοδο 2010-2011.

Το ρεπερτόριο αποτελείται με σειρά παρουσίασης από τα ακόλουθα έργα: το μοναδικό θεατρικό κείμενο του Τζέιμς Τζόυς οι «Εξόριστοι», το κύκνειο άσμα του Χένρικ Ιψεν «Το Ξύπνημα των νεκρών», την υψηλή κωμωδία του Νόελ Κάουαρντ «Ο καλύτερος τρόπος να ζεις» και την αναρχική κομεντί το «Drunk Enough to Say I Love you?» της Κάρυλ Τσέρτσιλ.

Άκις Βλουτής, Περικλής Μουστάκης, Γιάννης Παπαδόπουλος, Ρούλα Πατεράκη, Αλεξάνδρα Σακελαροπούλου είναι μερικοί από τους συντελεστές των παραπάνω παραστάσεων.

Παράλληλα με το παραπάνω ρεπερτόριο εγκαινιάζονται οι «δραματικές αναγνώσεις», στο πλαίσιο των οποίων θα γίνει γνωστό το έργο συγγραφέων που δεν έχουν ακόμα παιχτεί στη σκηνή.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της φετινής σεζόν, σε συνεργασία με το Δραματικό Θέατρο της κυρίας Ρούλας Πατεράκη, θα παρουσιαστεί σε έντεκα μελο-δραματικές σκηνικές παραστάσεις, το μυθιστόρημα του Γιάννη Πάνου "Ιστορία των μεταμορφώσεων".

Κοινό χαρακτηριστικό των έργων είναι η ιστορική σημασία του χρόνου γραφής τους. Όλα γράφονται σε οριακές εποχές πολιτικών και κοινωνικών ανακατατάξεων, βαθύτατης πνευματικής αμφιβολίας, διερεύνησης της σεξουαλικής ταυτότητας και αμφισβήτησης των ορίων του εγώ. Από την πίεση που ασκεί το τέλος του δέκατου ενάτου αιώνα (το Ξύπνημα των Νεκρών, 1899) στις ζυμώσεις που διαδραματίζονται στην Ευρώπη πριν από την έκρηξη του πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου (Εξόριστοι, 1914-15), στην ονομαζόμενη Επίχρυση Εποχή, ταυτόχρονα με την άνοδο του Ναζισμού και την κορύφωση του οικονομικού Κραχ (Ο Καλύτερος τρόπος να ζεις, 1932) φτάνοντας στην ισοπέδωση του μεταμοντέρνου φιλελευθερισμού και την κατάρρευση του Παγκόσμιου Καπιταλιστικού Ονείρου (Drunk Enough to say I love you, 2006) για να καταλήξουμε στην απόκρυφη σύνθεση μιας νέας μυθολογίας (Ιστορία των μεταμορφώσεων, 1998).

Τιμές...κρίσης:
Εξαιτίας της οικονομική κρίσης, οι υπεύθυνοι του θεάτρου καθιερώνουν είσοδο 2 ατόμων με 1 εισιτήριο στο Από Μηχανής Θέατρο κάθε Τρίτη και Πέμπτη.

Γεωργία Οικονόμου