Ενα ταξίδι στο μήνα... Αύγουστο

26.07.2010
«Ένας Αύγουστος» η νέα ενότητα ζωγραφικών έργων του Ανδρέα Κοντέλλη παρουσιάζεται στην αίθουσα τέχνης art s.a. στο Βουρκάρι Κέας.
«Ένας Αύγουστος» η νέα ενότητα ζωγραφικών έργων του Ανδρέα Κοντέλλη παρουσιάζεται στην αίθουσα τέχνης art s.a. στο Βουρκάρι Κέας.

Η Ήρα-Παρασκευή Παπαποστόλου αναφέρει για τον Ανδρέα Κοντέλλη στον κατάλογο που συνοδεύει την έκθεση : «Ήλιος, θάλασσα, φως και ανάλαφρες γυναικείες παρουσίες, αναμνήσεις και φωτογραφίες από ταξίδια, ερωτική διάθεση και ελεύθεροι συνειρμοί, συγκεντρώνονται για να συνθέσουν τον ‘’Αύγουστο’’ του Αντρέα Κοντέλλη. Ο όγδοος μήνας του ημερολογίου, γνωστός για τους άφθονους καρπούς του αλλά και για τα προμηνύματά του για τον ερχομό του χειμώνα, παρουσιάζεται σαν ένα πάζλ όπου συνδυάζονται ανάλαφρες εικόνες γεμάτες θετικά συναισθήματα με την εμπειρία μιας ζωγραφικής στέρεης που έχει προέλθει από βαθιά περισυλλογή. Κάθε έργο αποτελεί και μια αυτοτελή ιστορία όπου κάθε ανάμνηση δημιουργεί το δικό της χώρο. Η φύση, που παρέχει πληθώρα σχημάτων και χρωμάτων, προσφέρει και επιτρέπει τη σύνθεση εικόνων. Οι εικόνες αυτές, άλλοτε προκαλώντας και άλλοτε σιωπώντας, δεν μπορούν παρά να θέλξουν το βλέμμα του θεατή».

Για την έκθεση του Ένας Αύγουστος ο ζωγράφος σημειώνει: «Φτιάχνω έργα ανοιχτά στο συναίσθημα. Πρόκειται για τη διάθεση λυσίματος του Αυγούστου, με τα κίτρινα και τα πορτοκαλιά του καλοκαιριού, αλλά και για την περισυλλογή του Σεπτέμβρη. Τα δυνατά σημεία συνυπάρχουν στο ίδιο έργο, επινοώντας κάθε φορά έναν ενιαίο χώρο. Κάθε μνήμη και ένας χώρος. Όλα μαζί, ένα ταξίδι στο μήνα Αύγουστο».

INFO:
Πότε:
7-31 Αυγούστου
Τι: Εκθεση Ζωγραφικής Ανδρέα Κοντέλλη
Πότε: ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΧΝΗΣ, art s.a. ΒΟΥΡΚΑΡΙ ΚΕΑΣ