Οι Locomondo στον Αέρα

02.12.2006
Οι Locomondo είναι η πρώτη μπάντα η οποία προσπάθησε να συνδυάσει μουσική επηρεασμένη από την Καραϊβική με τον Ελληνικό στίχο.
LOCOMONDO
Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2006
11.00 μ.μ. - 10€


Οι Locomondo, ένα πενταμελές συγκρότημα από την Αθήνα, είναι η πρώτη μπάντα η οποία προσπάθησε να συνδυάσει μουσική επηρεασμένη από την Καραϊβική με τον Ελληνικό στίχο. Ο πρώτος τους δίσκος, "Ένας τρελός κόσμος" κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 2004 από την MBI.

Μετά την κυκλοφορία του άλμπουμ τους οι Locomondo έκαναν μία σειρά ζωντανών εμφανίσεων στην Αθήνα αλλά και σε όλη την Ελλάδα. Μεταξύ άλλων είχαν την ευκαιρία να παίξουν support για σημαντικούς καλλιτέχνες όπως τους θρυλικούς Skatalites και τους Chumbawamba και να συμμετάσχουν σε φεστιβάλ όπως το Rastavibe, το πρώτο Reggae φεστιβάλ στην Ελλάδα.

Ο νέος δίσκος των Locomondo μπήκε στα Ελληνικά charts τον Αύγουστο του 2005 και η διασκευή της γνωστής "Φραγκοσυριανής" του Μάρκου Βαμβακάρη γνώρισε μεγάλη επιτυχία. Τραγούδια και από τις δύο δισκογραφικές τους δουλειές εμφανίζονται σε συλλογές στην Ευρώπη.

Οι Locomondo όλο αυτό το διάστημα μετά την κυκλοφορία του τελευταίου τους δίσκου συνέχισαν τις εμφανίσεις τους στην Αθήνα και στην υπόλοιπη Ελλάδα, είτε μόνοι τους είτε συνοδεύοντας μεγάλα ονόματα του εξωτερικού όπως τον Mad Professor, τον Natty Bo από τους Ska Cubano και τους Wailers. Το καλοκαίρι του 2006 οι Locomondo έκαναν μία μεγάλη περιοδεία σε όλη την Ελλάδα η οποία κράτησε τέσσερις μήνες καθώς και μία μικρή περιοδεία έξι εμφανίσεων τον Οκτώβριο, στην Γερμανία.

Το 2007 θα κυκλοφορήσουνε το καινούργιο τους cd, το οποίο θα περιέχει συμμετοχές από μεγάλους καλλιτέχνες του εξωτερικού, όπως η Amparo Sanchez από τους Amparanoia και ο Natty Bo από τους Ska Cubano.