Salsa κάθε Δευτέρα στο Cubanita

28.11.2006
Μαθήματα χορού salsa κάθε Δευτέρα στο Cubanita, από τον Χουάν και την Πιλάρ, τους δύο ξεχωριστούς χορευτές που έχουν μεταφέρει τους ρυθμούς της Κούβας στην Αθήνα!
Μαθήματα χορού salsa κάθε Δευτέρα στο Cubanita, από τον Χουάν και την Πιλάρ, τους δύο ξεχωριστούς χορευτές που έχουν μεταφέρει τους ρυθμούς της Κούβας στην Αθήνα!

Salsa σημαίνει πάθος και μαγνητισμός ! Βυθιζόμενος στο ρυθμό της, μένεις για πάντα?Η Salsa είναι χορός της Κούβας, πολύ πλούσιος και πολύμορφος σε κινήσεις. Η μουσική της δεν είναι καθαρή μουσική τεχνοτροπία αλλά είναι μείγμα των λαϊκών ρυθμών από όλη την καραϊβική ζώνη, όπως: Σον, γκουαραchα, μοντούνο κ.α. Η Salsa αποτελεί δηλαδή, απόσταγμα πολλών Λατινοαμερικάνικων και Αφροκαραϊβικών χορών.

Τα μεγάλα ονόματα της Salsa, όπως είναι ο Tito Puente, ο Oscar D` Leon, η Celia Cruz, δεν προέρχονται μόνο από την Κούβα, αλλά και από το Πουέρτο Ρίκο, από την Κολομβία, από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η Salsa μπορεί να χορεύεται σε διάφορες παραλλαγές αλλά τα βήματα σε κάθε μία παραλλαγή είναι τρία και μία παύση επειδή αυτός είναι ο ρυθμός της μελωδίας. Πριν πολλά χρόνια μεταξύ των νεαρών της Καραϊβικής δημιουργήθηκε μια καινούρια μορφή του χορού Salsa, πιο μοντέρνα και εντυπωσιακή, η Rueda Cubana ή Rueda de Casino, που σημαίνει χορός σε ομάδα, αλλάζοντας συνεχώς τον παρτνέρ. Η Salsa έχει μερικές διαφορετικές τεχνοτροπίες όπως: Cuban, LΑ, Puerto Rico κ.α.

Τώρα κάθε Δευτέρα μπορείτε να ανακαλύψετε τα μυστικά της salsa και να μάθετε τα χορευτικά βήματα από τον Χουάν και την Πιλάρ και να διασκεδάσετε με το κέφι και το μπρίο που μόνο οι λατινοαμερικάνοι ξέρουν να μεταδίδουν. Το Cubanita μοιάζει με «ηφαίστειο» στο κέντρο της πόλης, που μας κάνει να λικνιζόμαστε, να χορεύουμε και τον ουρανίσκο μας να «σκανδαλίζεται» με εξωτικές γεύσεις.

Καραϊσκάκη 28, Ψυρρή
Τηλ. 210.33.14.605