Οι Sacred Steel στο Underworld

02.12.2006
Οι Sacred Steel θα μπορούσαν σίγουρα να αποκαλούνται άξιοι πρεσβευτές του metal...
Οι Sacred Steel θα μπορούσαν σίγουρα να αποκαλούνται άξιοι πρεσβευτές του metal, κάνοντας από πολύ νωρίς φανερές τις προθέσεις τους χρησιμοποιόντας τη λέξη "metal" και "steel" τουλάχιστον μία φορά σε κάθε τραγούδι στο ντεμπούτο της album! Η γερμανική μπάντα ιδρύθηκε το 1996 από τους Gerrit Metz (φωνητικά) και Jorg Knittel (κιθάρα), κυκλοφόρησαν το πρώτο τους album την ίδια χρονιά με τίτλο "Reborn In Steel" και εμφανίστηκαν στο διάσημο Bang Your Head Festival.

Το 1998 κυκλοφόρησαν τον δεύτερο δίσκο τους (σε παραγωγή του Bill Metoyer) με τίτλο "Wargods Of Metal", διασκευάζοντας τον κλασικό ύμνο των Omen "Battle Cry" και παίζοντας στο "True Metal Stage" του Wacken Open Air. Τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο του 1999 άνοιξαν τις συναυλίες της ευρωπαικής περιοδείας των Nevermore.

Η χρονιά έκλεισε με τους Sacred Steel να διασκευάζουν το "Fight It Back" των Accept για μία tribute συλλογή από τη Nuclear Blast. Τον Μάιο του 2000 βγήκε στην αγορά το "Bloodlust", η βινυλιακή έκδοση του οποίου περιείχε ένα επιπλέον κομμάτι ("Journey To The City Of The Dreaming Dead").

Οι Sacred Steel ξαναβγήκαν σε περιοδεία, αυτή τη φορά σαν support στους Children Of Bodom και τους Primal Fear, και ηχογράφησαν το "Return To Fantasy" (Uriah Heep) για μία ακόμη συλλογή (αυτή τη φορά για λογαριασμό της Century Media). Το τέταρτο album ("Slaughter Prophecy") τους βρήκε σε νέα εταιρεία (Massacre) και με έναν ήχο πιο "σκοτεινό" από αυτόν που είχαν συνηθίσει μέχρι τότε οι οπαδοί του συγκροτήματος. Στη γνωστή, πλέον, παράδοση για τους Sacred Steel, διασκεύασαν το "Zombie Ritual" των Death, ενώ υπήρχαν σχέδια και για το "See You In Hell" των Grim Reaper. Το 2004, οι Sacred Steel με παραγωγώ τον διάσημο Achim Kohler κυκλοφόρησαν το πέμπτο studio album, με τίτλο "Iron Blessings", ενώ η Massacre έβγαλε σε διπλό cd ("Live Blessings") τον Ιανουάριο του 2006 μία συναυλία που είχε πραγματοποιηθεί στις 30 Οκτωβρίου 2004 στο Ludwigsburg.

Το "Hammer Of Destruction" είναι η τελευταία τους δισκογραφική δουλειά και ήδη έχει συγκεντρώσει τα καλύτερα σχόλια από τους fans και τον Τύπο.

Support: Wrathblade Dark Nightmare
Ημερομηνία: 2 Δεκεμβρίου
Ωρα: 19:30
Τιμή εισιτηρίου: 17 euro
Venue: Underworld Club, Θεμιστοκλέους & Γαμβέττα 5
www.underworldclub.gr
Προπώληση: Ticket House, Texas Club, Fnac, Wizard Club

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ