Αληθινές ιστορίες ναυτικών στο Ανοιχτό Θέατρο

30.11.2006
Το "Ανοιχτό Θέατρο" του Γιώργου Μιχαηλίδη παρουσιάζει την παράσταση «Μ'ένα καράβι φορτηγό» ως την εναρκτήρια του φετινού θεατρικού χειμώνα.
Το "Ανοιχτό Θέατρο" του Γιώργου Μιχαηλίδη παρουσιάζει την παράσταση «Μ' ένα καράβι φορτηγό» ως την εναρκτήρια του φετινού θεατρικού χειμώνα.

Μια παράσταση βασισμένη σε αληθινές αφηγήσεις και αλληλογραφία Ελλήνων ναυτικών. Μια ιστορία, βγαλμένη μέσα από γράμματα και βιβλία, κάνει ένα ταξίδι αλλιώτικο, ένα ταξίδι μέσα στο χρόνο από το 1940 έως σήμερα.
Μια ιστορία που αντλεί τη δύναμή της από την αλήθεια των ανθρώπων αυτών που μέσα από μια επιστολή ερωτευόντουσαν, αγαπούσαν, μάθαιναν τη γέννηση του παιδιού τους, τα καθημερινά προβλήματα της οικογένειας που είχαν αφήσει πίσω και μιλούσαν για τα δυσάρεστα και τα ευχάριστα της δικής τους πραγματικότητας.

Περιγραφές που τα μικρά παιδιά έχουν ακούσει από τους παππούδες τους σαν παραμύθι, ιστορίες που οι μεγαλύτεροι με συγκίνηση διηγούνται στους νεώτερους, μαρτυρίες που ξεχειλίζουν από την ίδια τη ζωή των ναυτικών, την αλήθεια της θάλασσας, τον πόνο της ξενιτιάς, τη λαχτάρα της επιστροφής και την απογοήτευση όταν αυτή ματαιώνεται, τα δάκρυα άλλοτε της χαράς και άλλοτε της λύπης στο πρόσωπο της μάνας, της αδερφής, της γυναίκας, των παιδιών, των φίλων.

Η παράσταση «Μ' ένα καράβι φορτηγό» έρχεται να ανασύρει μνήμες από τα βάθη της ψυχής, από καιρούς παλιούς και νέους, με ιδιαίτερη συναισθηματική φόρτιση, με χιούμορ, με τραγούδια, με συγκίνηση, με σεβασμό στους ανθρώπους και στις ιστορίες τους.

Πέντε ηθοποιοί και ένας πιανίστας, μια σκηνή που μοιάζει με αμπάρι καραβιού, απ' την πληθώρα των θεατρικών αντικειμένων από παραστάσεις 34 ετών, μουσική που ταξιδεύει από τα ρεμπέτικα μέχρι τη τζαζ, προβολές βίντεο και αυτοσχεδιασμοί είναι τα συστατικά της παράστασης.

Σκηνοθεσία: Μάνια Παπαδημητρίου
Σκηνικά-κοστούμια: Ερωφίλη Πολιτοπούλου
Φωτισμοί : Αλέκος Γιάνναρος
Οπτικό υλικό: Βαγγέλης Ευθυμίου-Κωνσταντίνος Ρούσσος

Παίζουν: Τάσος Αντωνίου, Φρόσω Ζαγοραίου, Ελίτα Κουνάδη, Θεμιστοκλής Καρποδίνης, Σαμψών Φύτρος στο πιάνο ο Αναστάσης Σαρακατσάνος

Ημέρες και ώρες παραστάσεων:
Από 27 Δεκεμβρίου και για ένα μήνα κάθε Τετάρτη-Πέμπτη-Παρασκευή-Σάββατο
Ωρα έναρξης: 21:00
Διάρκεια παράστασης: 75 λεπτά

Τιμή εισιτηρίου : € 20 κανονικό € 15 φοιτητικό-μαθητικό-στρατιωτικό
Ωρες ταμείου : 10:00-13:00 & 17:00-21:00