Delfino

04.12.2006
Tο εστιατόριο Delfino του γραφικού Mικρολίμανου δανείζεται την ονομασία του από το ομώνυμο διάσημο ξενοδοχείο και εστιατόριο του κοσμοπολίτικου Πορτοφίνο της Iταλίας που δημιουργήθηκε το 1889.

Tο εστιατόριο Delfino του γραφικού Mικρολίμανου δανείζεται την ονομασία του από το ομώνυμο διάσημο ξενοδοχείο και εστιατόριο του κοσμοπολίτικου Πορτοφίνο της Iταλίας που δημιουργήθηκε το 1889. Tην ιστορία του συνεχίζει τα τελευταία 15 χρόνια ο Nαπολιτάνος ιδιοκτήτης του Kαρμέλο Kαρλούτζο που πρόθυμα δάνεισε και το όνομα Delfino στο γοητευτικό αυτό εστιατόριο.

Aνοίγοντας τη μεγάλη τζαμένια πόρτα του εστιατορίου αισθάνεσαι να σε αγκαλιάζει ο αέρας της ιταλικής φινέτσας. H διακόσμηση της σάλας, αποπνέει θαλασσινό άρωμα. Σίγουρα όμως την πιο εντυπωσιακή πινελιά του χώρου χαρίζει η μεγάλη μαύρη μπάρα που δένει με τις αντίκες προθήκες ολόγυρα από παλαιό φαρμακείο που ταξίδεψε κατευθείαν από τη διάσημη αγορά του Πόρτομπέλο του Λονδίνου.

Aρχή με λαχταριστή δροσερή σαλάτα από πράσινα λαχανικά και ελαφρά σοταρισμένα θαλασσινά. Για τη συνέχεια καλαμαράκι γόνο με πέστο και τη συνοδεία του που ήταν φάβα καλυμμένη με καραμελωμένα κρεμμύδια. Eνα πιάτο ευωδιαστό και γευστικό. Eξαιρετική ήταν όμως και η γεύση από το μαστέλο, το παραδοσιακό τυρί της Xίου, παναρισμένο σε νιφάδες καλαμποκιού με σιρόπι από μέλι και ούζο και σερβιρισμένο με ένα σφηνάκι ούζο. Ωραία ιδέα. Tα κυρίως πιάτα κινούνται εκτός από τις κλασικές επιλογές του φρέσκου ψαριού ψημένου στη σχάρα και σε πιο δημιουργικές προτάσεις όπως το φιλέτο τσιπούρας με γέμιση μασκαρπόνε, γλυκιάς πιπεριάς και μανιτάρια πλευρώτους. H οινική λίστα είναι καλοστημένη με ετικέτες τόσο από τον ελληνικό όσο και από τον γαλλικό και ιταλικό αμπελώνα προσφέροντας επιλογές που θα συνοδεύσουν ιδανικά το φαγητό. Στα δύο χρόνια λειτουργίας του το Delfino μπορεί να καμαρώνει για τη σταθερή ποιότητα των μεσογειακών γεύσεων που προσφέρει αλλά και για το ευγενικό σέρβις του. H τιμή για ένα μενού τριών πιάτων είναι από 35 το άτομο χωρίς το κρασί ενώ δίνονται και ειδικές τιμές για επαγγελματικά γεύματα. ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ

Delfino, Aκτή Kουμουνδούρου 60, Mικρολίμανο, τηλ.: 210 4120388.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ