Orquesta Aragon στο Fuzz

27.12.2006
Orquesta Aragon! Η πιο αγαπητή ορχήστρα της Κούβας!

Η πιο αγαπητή ορχήστρα της Κούβας ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΟΝΟ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 27 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ!

Η πιο αγαπητή ορχήστρα της Κούβας, η οποία κατάφερε να κατακτήσει κυριολεκτικά ολόκληρο τον κόσμο, ανεβαίνει στην σκηνή του Fuzz για μια ξέφρενη βραδιά κουβανέζικης και latin μουσικής, μέσα από ρυθμούς bolero, rumba, cha cha cha, shake και danzon. Πάνω από εξήντα χρόνια ιστορίας, δεκαπέντε μουσικοί, ένας θρύλος: Orquesta Aragon!

Μια αληθινά ιστορική charanga, με βιολιά και φλάουτα και ήχο 100% κουβανέζικο, έρχεται να μας θυμίσει τις ένδοξες μέρες των δεκαετιών του ’50 και του ’60. Όλα ξεκίνησαν το 1939 στην Cienfuegos της Κούβας. Είναι τότε, που ο κοντραμπασσίστας Orestes Aragon Cantero μαζεύει γύρω του μια χούφτα μουσικούς και ιδρύει μια ορχήστρα - μια charanga στην οποία βιολιά και φλάουτα κυριαρχούν. Οι Efrain Loyola, Pablito Romay, Rufino Roque, Filiberto Depestre, Rene Gonzalez, Orestes Varona και Noelio Morejon αποτελούν την πρώτη αυτή δυνατή ομάδα που έμελλε να γίνει μια από τις μεγαλύτερες στο είδος της. Μια charanga στη διάρκεια της δεκαετίας του '40 όμως, δεν μπορούσε να χαίρει της επιθυμητής αντιμετώπισης - είναι η εποχή όταν το ύφος καθορίζεται κύρια από την αμερικανική jazz. Εντούτοις, η ορχήστρα, υπό τη διεύθυνση του νεαρού βιολονίστα Rafael Lay Apezteguia πλέον, αντιστέκεται.

Συνεχίζει να αναζητά το ύφος της στο οποίο τελικά καταλήγει στις αρχές της δεκαετίας του '50, όταν και ηχογραφεί τον πρώτο δίσκο της, μετά από συμβόλαιο με την RCA Victor. Ενορχηστρώσεις γνήσιου κουβανέζικου ήχου με πρωτότυπα φωνητικά σπάνε τις κατεστημένες φόρμες. Η περιπέτεια της επιτυχίας ξεκινά... Από την επαρχιακή Cienfuegos, στην μεγάλη κυρία της γιορτής, την Αβάνα κι έπειτα στον υπόλοιπο κόσμο. Η μαγεία της Orquesta Aragon ταξιδεύει στην Αμερική, στην Ευρώπη και στην Αφρική αργότερα, και η μουσική ιστορία της tierra linda (σ.σ. όμορφη χώρα) ξετυλίγεται με τόνους και ημιτόνια. Η Κούβα είναι η αδιαφιλονίκητη βασίλισσα της Καραϊβικής και η Orquesta Aragon, η καλύτερη διαπίστευση της...

Η Orquesta Aragon έχει παραμείνει πιστή στο πνεύμα του ιδρυτή της περισσότερο απ’ ότι στο πνεύμα ενός μουσικού στυλ. Το όνειρο το Orestes Aragon έχει παραμείνει πραγματικό εδώ και εξήντα χρόνια. Ίσως για να μας θυμίζει πως οι γενιές των μουσικών που διαδέχτηκαν η μια την άλλη μέσα στην ορχήστρα, είχαν ανέκαθεν -και συνεχίζουν- τρεις αγάπες. Την Κούβα, τους ανθρώπους της και τη μουσική της. Η Οrquesta Aragon προσγειώνεται στην σκηνή του Fuzz για να μας παρασύρει στους ξέφρενους ρυθμούς της Κούβας! Υποκλιθείτε!

Fuzz Live Music Club
Λ. Βουλιαγμένης 22 Τηλ: 210/3210731 & 3210890