«Το Αστρο των Χριστουγέννων» στο Πλανητάριο

14.12.2006
Τη νέα Χριστουγεννιάτικη Ψηφιακή Παράσταση «Το Άστρο των Χριστουγέννων» μία επίκαιρη χριστουγεννιάτικη παράσταση, η οποία θα προβάλλεται σε όλη τη διάρκεια των εορτών στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου.
Τη νέα Χριστουγεννιάτικη Ψηφιακή Παράσταση «Το Άστρο των Χριστουγέννων» μία επίκαιρη χριστουγεννιάτικη παράσταση, η οποία θα προβάλλεται σε όλη τη διάρκεια των εορτών στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου (Λεωφόρος Συγγρού 387, Π.Φάληρο είσοδος από οδό Πεντέλης 11).


Η παράσταση:
Κοιτάζοντας πίσω στους αιώνες που πέρασαν από τη γέννηση του Χριστού στη φτωχική φάτνη της Βηθλεέμ, δεν είναι δυνατόν παρά να αισθανόμαστε έναν απέραντο θαυμασμό για τη βαθιά και ριζική επίδραση που είχε η γέννησή Του στον κόσμο μας. Η γέννησή αυτή ανακοινώθηκε στους ταπεινούς βοσκούς από «πλήθος στρατιάς ουρανίου» και στο λαό του Ισραήλ από την άφιξη των Σοφών Μάγων της Ανατολής. Με οδηγό τους το φως «αστέρος ον είδον εν τη Ανατολή», διέσχισαν έρημους και όρη για να έρθουν να προσκυνήσουν «το άγνωστο αυτό παιδίον».
Η παράσταση αναλαμβάνει να διερευνήσει τα ερωτήματα του θεατή για το ξεχωριστό εκείνο κοσμικό φαινόμενο που οδήγησε τους τρεις Μάγους στο νεογέννητο Χριστό. Ήταν άραγε μετέωρο ή κομήτης; Νόβα ή σουπερνόβα; Μετεωρίτης ή βολίδα; Ισχύει άραγε η διατύπωση του Κέπλερ, πως επρόκειτο για συζυγία πλανητών; Γιατί καμία επιστημονική θεωρία δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί ή να απορριφθεί έως σήμερα;

«Όποια κι αν είναι η απάντηση» όπως αναφέρει ο κύριος Διονύσης Σιμόπουλος, Διευθυντής του Νέου Ψηφιακού Πλανηταρίου, «αξίζει να κάνουμε ένα ταξίδι πίσω σε όλους αυτούς τους αιώνες που πέρασαν από τη γέννηση του "Θείου Βρέφους" στη φτωχική φάτνη της Βηθλεέμ, ξεδιπλώνοντας ιστορικά, όσο και επιστημονικά δεδομένα μέσα από ένα ιδιαίτερο μουσικό και οπτικό θέαμα, που γεμίζει το χώρο με έναν «αέρα» παιδικής αθωότητας και συναισθήματα, που θα συγκινήσουν τις ψυχές μικρών και μεγάλων».