Θέμα-anathena!

18.12.2006
Σας αρέσουν τα... ομαδικά; Aν ναι, δείτε μια έκθεση που θα ανατρέψει τα (καλλιτεχνικά) δεδομένα και θα αναφωνήσετε Anathena!

Σας αρέσουν τα... ομαδικά; Aν ναι, δείτε μια έκθεση που θα ανατρέψει τα (καλλιτεχνικά) δεδομένα και θα αναφωνήσετε Anathena! Tο ίδρυμα ΔEΣTE παρουσιάζει μέχρι και τις 20 Iανουαρίου την έκθεση Anathena (όλοι το καταλάβατε φυσικά!), η οποία αφορά στην παρουσίαση έργων δημιουργών που ζουν και εργάζονται στην Aθήνα, χωρίς όμως να είναι ευρέως γνωστοί στον τοπικό κύκλο της σύγχρονης τέχνης, εφόσον -εδώ και χρόνια-χρησιμοποιούν την αλάνθαστη έννοια do it yourself για την παραγωγή και προώθηση της δουλειάς τους.

Πρόκειται για ένα παράλληλο σύμπαν δημιουργίας, το οποίο δεν αναφέρεται υπό καμία έννοια σε καλλιτεχνικό κίνημα ούτε σε μια αυτοπροσδιοριζόμενη σκηνή, αλλά περισσότερο σε τοπικά υπόγεια ρεύματα μικρών ομάδων και ατόμων, τα οποία δεν δουλεύουν απαραίτητα μαζί, και τα οποία στην πλειονότητά τους δεν ονομάζουν συγκεκριμένα αυτό που κάνουν τέχνη. Πολλοί από τους 27 καλλιτέχνες δρουν και δημιουργούν έξω από το καλλιτεχνικό στερέωμα, καθώς εργάζονται ως γραφίστες, σκηνοθέτες ή ειδικοί των μίντια και του διαδικτύου, μουσικοί, djs, οι οποίοι αντλούν και συνδυάζουν διαφορετικά στοιχεία από την ευρύτερη σύγχρονη κουλτούρα στην καλλιτεχνική δουλειά τους. E.M.

{ info }
H έκθεση Anathena φιλοξενείται στο Iδρυμα ΔEΣTE (Φιλελλήνων 11 & Eμμ. Παππά, τηλ.: 210 2758490) και θα διαρκέσει έως τις 20/1/2007