Πάνω από 1 εκατομμύριο επισκέπτες στο σπίτι της Αννας Φρανκ

04.01.2007
Το σπίτι στο Aμστερνταμ, όπου η Aννα Φρανκ έγραψε τα περίφημα ημερολόγιά της παραμένοντας κρυμμένη πριν πεθάνει σε ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης των Ναζί, προσέλκυσε σχεδόν ένα εκατομμύριο επισκέπτες μέσα στο 2006, σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στην δημοσιότητα.
Το σπίτι στο Aμστερνταμ, όπου η Aννα Φρανκ έγραψε τα περίφημα ημερολόγιά της παραμένοντας κρυμμένη πριν πεθάνει σε ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης των Ναζί, προσέλκυσε σχεδόν ένα εκατομμύριο επισκέπτες μέσα στο 2006.

Ο αριθμός των 982.000 επισκεπτών ήταν κατά 16.000 άτομα υψηλότερος από εκείνον του 2005. Οι περισσότεροι από τους επισκέπτες ήταν νεαροί τουρίστες, κυρίως από τις Η.Π.Α και τη Βρετανία, ανακοινώθηκε από τον Οίκο της Αννας Φρανκ.
Το σπίτι ήταν επίσης ανοιχτό για μεγαλύτερη χρονική περίοδο από παλαιότερα- από τις 9 π.μ μέχρι τις 9 μ.μ κατά την περίοδο μεταξύ 15 Μαρτίου και 14 Σεπτεμβρίου.

Το σπίτι βρέθηκε στην επικαιρότητα τον περασμένο Νοέμβριο, όταν οι αρχές της πόλης του Αμστερνταμ, αποφάσισαν ότι έπρεπε να κόψουν την ηλικίας 160 ετών αγριοκαστανιά--που έγινε πασίγνωστη από το ημερολόγιο της μικρής Εβραιοπούλας--γιατί είχε σαπίσει.

Τον Αύγουστο του 1944, η κρυψώνα της Φρανκ αποκαλύφθηκε και εκείνη εστάλη στο στρατόπεδο συγκέντρωσης "Μπέργκεν-Μπέλσεν" στην βόρεια Γερμανία. Πέθανε εκεί τον Μάρτιο του 1945, λίγο περισσότερο από έναν μήνα πριν από το τέλος του πολέμου.