«Οι Μικροί Μελαγχολικοί» στο φουαγιέ του Αλμά

09.01.2007
Στο φουαγιέ του θεάτρου Αλμα, θα παρουσιάζεται από τη Τρίτη 23 Ιανουαρίου και κάθε Δευτέρα και Τρίτη το άπαιχτο στην Ελλάδα θεατρικό έργο «Οι Μικροί Μελαγχολικοί», του σύγχρονου Γάλλου συγγραφέα Fabrice Méulciot σε μετάφραση Πέτρου Σεβαστίκογλου και σκηνοθεσία Ελένης Μποζά.
Στο φουαγιέ του θεάτρου ΑΛΜΑ, θα παρουσιάζεται από τη Τρίτη 23 Ιανουαρίου και κάθε Δευτέρα και Τρίτη το άπαιχτο στην Ελλάδα θεατρικό έργο «Οι Μικροί Μελαγχολικοί», του σύγχρονου Γάλλου συγγραφέα Fabrice Méulciot σε μετάφραση Πέτρου Σεβαστίκογλου και σκηνοθεσία Ελένης Μποζά.

«Οι Μικροί Μελαγχολικοί» είναι ένα σύγχρονο παραμύθι για μεγάλους, γραμμένο με μια γλώσσα ποιητική και ταυτόχρονα σκληρή ?στον απόηχο του B.M.Koltes- και την ίδια στιγμή μ’ έντονο το φραστικό στοιχείο, επιτρέπει στον Méulciot να δημιουργήσει μια ιδιότυπη κωμωδία με θέμα το αναπότρεπτο του θανάτου που συγκρούεται με την αναπάντεχη δύναμη της ζωής ή και αντίστροφα την αναπότρεπτη χαρά της ζωής που συγκρούεται με το αναπότρεπτο του θανάτου.

Ο F. Méulciot, 34 χρονών σήμερα, που ξεκίνησε σαν ηθοποιός, είναι εκτός από γνωστός θεατρικός συγγραφέας, ποιητής, σεναριογράφος και επίσημος μεταφραστής του F. G. Lorca στη γαλλική γλώσσα. Αποτελεί την αιχμή του δόρατος της σύγχρονης γαλλικής δραματουργίας και αυτή την στιγμή πολλά από τα 34 έργα του, ανεβαίνουν σε θεατρικές σκηνές όλου του κόσμου. Στην Ελλάδα έχουν παρουσιαστεί σε σκηνοθεσία Π. Σεβαστίκογλου άλλα δύο έργα του: το 2004, «Η μοιρασιά του διαβόλου» στο Κ.Θ.Β.Ε. και το «Αναπάντεχο» στο θέατρο ΕΜΠΡΟΣ, το 2005.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Μετάφραση : Πέτρος Σεβαστίκογλου
Σκηνοθεσία : Ελένη Μποζά
Επιμέλεια Σκηνικών : Κλειώ Μπομπότη
Επιμέλεια Κοστουμιών : Μαρία Μπαχά
Επιμέλεια Φωτισμών : Μελίνα Μάσχα

ΠΑΙΖΟΥΝ: Δήμητρα Λαρεντζάκη, Αντώνης Καρυστινός, Λουκία Κατωπόδη, Άρης Τρουπάκης και Νικόλας Αναστασόπουλος

Για τη Στήλη Θεαμάτων :
Κάθε Δευτέρα και Τρίτη : 21.15
Τιμή Εισιτηρίων : 17 €.