GIG «Ιθάκη»

14.01.2007
Πως βρέθηκε ο Οδυσσέας, από το ταξίδι της επιστροφής του στην Ιθάκη, καθισμένος αναπαυτικά στα σκαμπό ενός μπαρ; Αυτή και άλλες απορίες θα ψάξουν να βρουν την απάντησή τους στο Ξυλουργείο του Μύλου το Σάββατο 13 Ιανουαρίου

GIG «Ιθάκη» Η παράσταση ως συναυλία... Ο έρωτας του Οδυσσέα και της Ιθάκης. Μια ιστορία που δε θα ακούσετε στις ειδήσεις.

Πως βρέθηκε ο Οδυσσέας, από το ταξίδι της επιστροφής του στην Ιθάκη, καθισμένος αναπαυτικά στα σκαμπό ενός μπαρ; Τι κοινό έχει ο μυστηριακός ήχος του Didjeridu -ενός παραδοσιακού μουσικού οργάνου των ιθαγενών Αboriginals της Αυστραλίας- με τα ηλεκτρονικά sambles ενός υπολογιστή; Και πως μετατράπηκε ο θεατρικός λόγος του Δημήτρη Δημητριάδη σε gig, κοινώς "live" στην "slang" των μουσικών; Αυτές και άλλες απορίες θα ψάξουν να βρουν την απάντησή τους στο Ξυλουργείο του Μύλου το Σάββατο 13 Ιανουαρίου.

Μία βραδιά post electronic punk ξεδιπλώνει μια ενδιαφέρουσα μουσικο-θεατρική performance που αποτελεί την συναυλιακή εκδοχή της παράστασης «Ιθάκη», η οποία παρουσιάστηκε στο θέατρο «Θησείον» στην Αθήνα καθώς και στον αρχαιολογικό χώρο Λουτρά «Παράδεισος» στη Θεσσαλονίκη.

Η μουσική παράσταση της Ιθάκης είναι μια μουσική περφόρμανς (gig) υψηλών προδιαγραφών, με τους δύο επί σκηνής μουσικούς να δημιουργούν δρώμενο μέσω του σκηνικού και ηχητικού διαλόγου των μουσικών οργάνων τους που περιλαμβάνουν από παραδοσιακά όργανα των Αβοριγίνων της Αυστραλίας μέχρι τα ηλεκτρονικά samples του ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Ήχοι που συνδιαλέγονται με το κείμενο και την εκφορά του λόγου από τη Χρύσα Καψούλη, αποστασιοποιημένη. Σχεδόν οπερατική και ταυτόχρονα παραπέμποντας σε γερμανικό καμπαρέ, συγκεντρώνοντας όλη την τυχόν εκφραστικότητα στις συσπάσεις του στόματος, μένοντας διαρκώς ακίνητη μπροστά στο μικρόφωνο, αφήνοντας τις λέξεις να φορτιστούν από το μουσικό άκουσμα που υπέβαλλε τα νοήματα συνδηλωτικά. Ίσως η καλύτερη σκηνική εκδοχή που θα μπορούσε να γνωρίσει το συγκεκριμένο έργο του Δημητριάδη.

GIG - «Ιθάκη»: ένα συναυλιακό ταξίδι που δεν πρέπει να χάσετε.

Performer: Χρύσα Καψούλη
Μουσική σύνθεση: Τηλέμαχος Μούσας
Didjeridu: Δαυίδ Οικονόμου
Ντραμς: Αλέκος Σπανίδης
Σκηνοθεσία: Σοφία Καρακάντζα
Φωτογραφικό υλικό: Κώστας Παπαντωνίου
Παραγωγή:DameBlanche (www.dameblanche.gr)

Ώρα έναρξης: 22.00

Τιμή εισόδου: 12 ευρώ

Περισσότερες πληροφορίες:
www.kazandb.com

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ