Έξι ελληνίδες συγγραφείς συναντώνται στο Μegaron Plus

15.01.2007
Αντιμέτωπες με τα πιο καίρια ερωτήματα των καιρών μας, οι έξι ελληνίδες συγγραφείς προσκεκλημένες του Megaron Plus βρίσκουν τον δικό τους πρωτότυπο τρόπο να «συστηθούν» εκ νέου στο κοινό τους, βασιζόμενες όχι πλέον σε βιογραφικές αναφορές όσο στην άμεση μεταξύ τους επικοινωνία αλλά και με το κοινό, το οποίο θα απολαύσει μία πρωτότυπη συνάντηση που...θα γράψει τη δική της ιστορία!
Τι: Έξι ελληνίδες συγγραφείς συναντώνται στο Μegaron Plus για ‘Μία συζήτηση με θέμα τις συγγραφικές εμμονές στο έργο τους’
Πότε: Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2007,
Ώρα έναρξης: 7μ.μ.

Τη συζήτηση συντονίζει η δημοσιογράφος Μαρία Χούκλη

Η είσοδος είναι ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας. (Η διανομή των δελτίων αρχίζει στις 6μ.μ.
Σε περίπτωση μεγάλης προσέλευσης αρχίζει μισή ώρα νωρίτερα).


Επεκτείνοντας στο 2007 τη φωτεινή πολιτιστική τροχιά που εγγράφει στον κόσμο των Τεχνών, των Επιστημών και των Γραμμάτων, το Megaron Plus υποδέχεται τον καινούριο χρόνο με τη συντροφιά επτά ξεχωριστών γυναικείων προσωπικοτήτων. Έξι ελληνίδες συγγραφείς και μία δημοσιογράφος συναντώνται με το κοινό του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, για να συνομιλήσουν και να του εμπιστευτούν τις «συγγραφικές εμμονές» τους.

Σε αυτήν την πρωτότυπη συνάντηση, η Ρέα Γαλανάκη, η Λένα Διβάνη, η Μάρω Δούκα, η Ζυράννα Ζατέλη, η Αθηνά Κακούρη και η Ευγενία Φακίνου μοιράζονται με τους φίλους του Megaron Plus προβληματισμούς και αναζητήσεις, βαθιές σκέψεις και πρωτότυπες εμπειρίες, δηλαδή όλα όσα δεν παύουν ν’ αποτελούν πηγή έμπνευσης για το πλούσιο έργο τους, σε μια συζήτηση που θα συντονίσει η διακεκριμένη δημοσιογράφος Μαρία Χούκλη.

Εικόνες της σύγχρονης Ελλάδας, εποχές που σμίλεψαν κοινωνίες και συνειδήσεις, καθημερινές ιστορίες όσο και ιστορικοί «σταθμοί», μα πάνω απ’ όλα οι άνθρωποι στις μύχιες πτυχές τους, αναδύονται μέσα από τα βιβλία των προσκεκλημένων συγγραφέων του Μegaron Plus.

Οι έξι δημοφιλείς λογοτέχνες, σκιαγραφούν με το έργο τους την εικόνα ενός κόσμου που σημαδεύεται από έντονα βιώματα και βαθιά συναισθήματα.

Στο ενεργητικό τους έχουν βραβευμένα έργα που έχουν αγαπηθεί από το αναγνωστικό κοινό, τόσο της χώρας μας όσο και του εξωτερικού. Στη σύγχρονη λογοτεχνική μας παράδοση έχουν ταυτίσει το όνομά τους με φωτεινές στιγμές δημιουργίας, διαθέτοντας η καθεμιά τους την προσωπική σφραγίδα που σμιλεύει τις εξιστορήσεις τους.

Μέσα από τα μυθιστορήματα, τα ποιήματα, τα θεατρικά έργα ή τα παιδικά τους αναγνώσματα, έχουν καταθέσει -η καθεμία στο δικό της πεδίο στοχασμού- ένα πλούσιο θεματολογικό «οπλοστάσιο». Αγωνίστριες όσο και διανοούμενες, ευρυμαθείς και δραστήριες στο χώρο της εκπαίδευσης και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οι έξι συγγραφείς αναδεικνύονται υπέρμαχες της προσωπικής και κατ’ επέκταση της κοινωνικής ελευθερίας ενώ στο σύνολό τους θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένες σε ό,τι αφορά την ιστορική μνήμη και την πλούσια πολιτισμική κληρονομιά του λαού μας.

Ποιο στοιχείο είναι αυτό που τις συνδέει σαν δημιουργούς και ποιο είναι αυτό που τις διαχωρίζει σαν προσωπικότητες; Πότε πιάνει η λογοτέχνης την πένα της και τι είναι αυτό που υφαίνει το λεπτεπίλεπτο νήμα της εξιστόρησης; Και τέλος, σε ποιο σημείο απαντώνται οι πολιτισμικά πολύτιμες διαδρομές από την Κρήτη, το Βόλο, τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα και την Αλεξάνδρεια απ’ όπου και κατάγονται οι έξι συγγραφείς; Τις απαντήσεις αναμένεται να δώσουν οι ίδιες μέσα από τη συνομιλία τους, παρότι είναι γνωστό ότι προτιμούν να «μιλούν» μέσα από τα έργα τους.

Αντιμέτωπες με τα πιο καίρια ερωτήματα των καιρών μας, οι έξι ελληνίδες συγγραφείς προσκεκλημένες του Megaron Plus βρίσκουν τον δικό τους πρωτότυπο τρόπο να «συστηθούν» εκ νέου στο κοινό τους, βασιζόμενες όχι πλέον σε βιογραφικές αναφορές όσο στην άμεση μεταξύ τους επικοινωνία αλλά και με το κοινό, το οποίο θα απολαύσει μία πρωτότυπη συνάντηση που...θα γράψει τη δική της ιστορία!