«Το Μοιρολόγι Της Φώκιας» στην Αθηναΐδα

17.01.2007
«Το Μοιρολόγι Της Φώκιας», με τον Τάκη Χρυσικάκο, παρουσιάστηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία, στη Ζωγράφειο Σχολή της Κωνσταντινούπολης, ύστερα από πρόσκληση της Σχολής και υπό την αιγίδα του Πατριαρχείου.
«Το Μοιρολόγι Της Φώκιας», με τον Τάκη Χρυσικάκο, παρουσιάστηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία, στη Ζωγράφειο Σχολή της Κωνσταντινούπολης, ύστερα από πρόσκληση της Σχολής και υπό την αιγίδα του Πατριαρχείου.

Δόθηκαν δύο παραστάσεις, η πρώτη για τους μαθητές του Λυκείου και η δεύτερη για τους ομογενείς της πόλης, οι οποίοι χειροκρότησαν με ενθουσιασμό τον Τάκη Χρυσικάκο για την ερμηνεία του. Στο τέλος της παράστασης, ο διευθυντής της Ζωγραφείου Σχολής, Κύριος Γιάννης Δεμιρτζόγλου, τίμησε τον Τάκη Χρυσικάκο, ενώ ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος τον δέχτηκε μαζί με τους υπόλοιπους παράγοντες της παράστασης την επομένη στο πατριαρχείο και τον ευχαρίστησε για την παρουσία του.

Από την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου «Το Μοιρολόγι Της Φώκιας» θα παρουσιάζεται στη Θεατρική Σκηνή Αθηναΐς «Ζωή Λάσκαρη» για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.

Η ενιαία αυτή παράσταση έχει βασιστεί στα τρία διηγήματα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη "Το Μοιρολόγι Της Φώκιας", "Έρως ήρως" και "Άνθος του γιαλού".
Η σκηνοθεσία ανήκει στη Μάνια Παπαδημητρίου και η θεατρική διασκευή στον Ερρίκο Μπελιέ. Στην παράσταση ακούγεται ένα τραγούδι, σε ποίηση Παπαδιαμάντη, ένα μοιρολόι, που έγραψε και ερμηνεύει ο Λουδοβίκος των Ανωγείων.

Η ιδιαίτερη γλώσσα του κειμένου του Παπαδιαμάντη και η δύναμη των εννοιών που πραγματεύεται προσδίδουν κύρος στην παράσταση που προσεγγίζει τα διηγήματα με τρόπο σύγχρονο αποφεύγοντας επιμελώς την ηθογραφία.

Παίζουν : Τάκης Χρυσικάκος, Μαρία Κόμη-Παπαγιαννάκη
Συντελεστές
Θεατρική Προσαρμογή : Ερρίκος Μπελιές
Σκηνοθεσία : Μάνια Παπαδημητρίου
Εικαστική Παρέμβαση - Κοστούμια : Νίκος Πετρόπουλος
Μουσική Επιμέλεια : Λάμπρος Λιάβας
Τραγούδι : Λουδοβίκος των Ανωγείων
Φωτισμοί : Δήμος Αβδελιώδης
Χορογραφία : Νατάσσα Ζούκα

Πρεμιέρα : Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2007
Θεατρική Σκηνή Αθηναΐς - «Ζωή Λάσκαρη»