Μέντα/ Ως Αιδώ στο Planet Music

21.01.2007
Μέντα/Ως Αιδώ την Κυριακή 21 Ιανουαρίου!
Κυριακή 21 Ιανουαρίου Μέντα/ Ως Αιδώ

Ο Κώστας Βλάχας, κιθαρίστας , ο Νίκος Παπαδημητρίου, μπασίστας και τραγουδιστής και ο Πάνος Γαλάνης, ντράμερ, αποτελούν στις αρχές του 1998 την πρώτη σύνθεση του συγκροτήματος Μέντα. Το Δεκέμβριο του 2000, μέσω της Studio II Records κυκλοφορεί το ντεμπούτο άλμπουμ της Μέντας με τίτλο "Στον πλανήτη του Εδμούνδου", προϊόν της συνεργασίας του συγκροτήματος με τον Coti K. Ο δίσκος αποσπά τις καλύτερες κριτικές από τα πλέον αναγνωρισμένα ονόματα της μουσικής δημοσιογραφίας.

Το καλοκαίρι του 2001 το συγκρότημα αποκτά ένα νέο μέλος, το Δημήτρη Λαϊνά, με τη συμβολή του οποίου στα πλήκτρα και τα φωνητικά ο ήχος του συγκροτήματος αποκτά την πιο ολοκληρωμένη του μορφή. Μαζί του, η μπάντα αρχίζει να συνθέτει τα νέα της τραγούδια και τον Απρίλη του 2002 να ηχογραφεί για το νέο του δίσκο. Παραγωγός και αυτή τη φορά είναι ο Coti K. Οι Μέντα επιστρέφουν νευρικά και στριμμένα όπως ξεκίνησαν, με όχημα μια πιο ηλεκτρονική πανκ-ποπ διάθεση, στίχους ανατρεπτικότερα ρομαντικούς και μελωδίες πιο ώριμες και ολοκληρωμένες.

Το άλμπουμ με τίτλο "Σε καινούργια μπάντα" κυκλοφόρησε το Δεκέμβριο του 2003 από τη Studio II Records και απέσπασε ετερόκλητες μεταξύ τους κριτικές. Αρκετοί από τους μουσικούς δημοσιογράφους βρίσκουν τον ήχο τους περισσότερο πειραματικό από όσο θα έπρεπε αλλά κάποιοι άλλοι εντυπωσιάζονται και γράφουν για ένα σπάνιο αριστούργημα. Το γκρουπ για να υποστηρίξει το δεύτερο δίσκο κάνει ?μεταξύ άλλων? εμφανίσεις στις συναυλίες των Cracker των Think of One και Deus στην Αθήνα. Παράλληλα ετοιμάζει και νέα τραγούδια με ταχύτερους ρυθμούς απ’ ό,τι στο παρελθόν. Ο Νοέμβριος του 2006 βρίσκει τους Μέντα με ηχογραφημένα δεκατέσσερα νέα τραγούδια που ο Coti Κ και πάλι θα ολοκληρώσει ηχητικά! Στο μεταξύ μια καλή μίξη από τα νέα αλλά και τα παλιότερα κομμάτια τους μπορούμε να ακούσουμε στο Planet Music στις 21 Ιανουαρίου (www.myspace.com/menta ) Την βραδιά ανοίγουν οι Ως Αιδώ, ένα ιδιαίτερο σχήμα αποτελούμενο από τους: Δημήτρη Καντάρη (στίχοι-φωνή), Νεκτάριο Καραγιάννη (στίχοι-φωνή-samples) και Χρήστο Λαϊνά (παραγωγή-samples-μουσική). Ο Δημήτρης και ο Νεκτάριος προέρχονται από τους "Νεβμα" και ο Χρήστος υπήρξε μέλος των ''Ονειροπαγίδα'' και επιπλέον ως ''Onefingermusic'' μαζί με τον Coti K έχουν συνθέσει τα soundtracks για τις ταινίες ''Hardcore'' και ''Ονειρο του σκύλου''.

Οι Ως Αιδώ δημιουργήθηκαν το 2003 και το πρώτο ομότιτλο album κυκλοφορεί αυτές τις μέρες. Η μουσική τους με βάση το hip hop,μπλέκει αρμονικά το «ακατέργαστο» με την μελωδικότητα και η αγάπη τους για την μαύρη μουσική είναι αισθητή με το πρώτο άκουσμα. Η συμμετοχή του Οδυσσέα ''Razastarr'',του Λ.Ο.Σ καθώς και άλλων πολλών μουσικών, δίνουν στο σύνολο μία δόση ενέργειας που κάνει το album ξεχωριστό. Το συγκρότημα εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο Hip Hop Festival της Θεσσαλονίκης (2004) επίσης στον Mύλο (Ξυλουργείο) και αργότερα στο Αν club στην Αθήνα αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις. Η εμφάνισή τους στο Planet Music συμπίπτει με την κυκλοφορία του άλμπουμ τους! (www.myspace.com/wsaidw / www.wsaidw.gr)

Info: Μέντα/Ως Αιδώ
Κυριακή 21 Ιανουαρίου,
Πόρτες: 21.30, Είσοδος: 10 ευρώ με μπύρα ή κρασί