Ένας "Μικρός Θάνατος" στο θέατρο Σχεδία

22.01.2007
H χορογράφος Μαρία Γοργία πάντα με όχημα την ομάδα χορού Αμάλγαμα, παρουσιάζει το νέο της έργο, Μικρός Θάνατος. Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν από τις 25 ως και τις 31 Ιανουαρίου 2007, στο Θέατρο Σχεδία.
H χορογράφος Μαρία Γοργία πάντα με όχημα την ομάδα χορού Αμάλγαμα, παρουσιάζει το νέο της έργο, Μικρός Θάνατος από τις 25 ως και τις 31 Ιανουαρίου 2007, στο Θέατρο Σχεδία.

Το έργο αντανακλά την πρόθεση της χορογράφου για αφήγηση μέσα από εικόνες, χωρίς την επιβολή μιας συγκεκριμένης ανάγνωσης. Στο κέντρο του προβληματισμού της βρίσκεται ο άνδρας. Ερμητικά "κλειστός", φοβισμένος και παγιδευμένος σε στερεοτυπικές συμπεριφορές που προσδιορίζουν τη σεξουαλικότητά του, αρνείται να αφεθεί στην εμπειρία και στη γνώση, μένοντας πιστός στην προδιαγεγραμμένη πορεία του και στις τακτικές "προφύλαξης" με τις οποίες έχει ανατραφεί. Σε ένα τοπίο όπου το πραγματικό και το φανταστικό συμπλέκονται αδιάκοπα, ο ήρωας θα χρειαστεί να συναντήσει το είδωλό του, να κατακερματίσει τον εαυτό του, να έρθει αντιμέτωπος με τα φαντάσματά του και να διανύσει μια μεγάλη διαδρομή, ώσπου τελικά να φτάσει στην περιοχή, όπου η ηδονή βιώνεται με την ιερότητα του τελετουργικού, αλλά και ως πράξη ακραίας ελευθερίας. Ο Μικρός Θάνατος είναι ένα σωματικό παραμύθι για άυπνους ενήλικες.

Η ομάδα χορού Αμάλγαμα βρίσκεται ήδη στο δέκατο χρόνο της δραστηριότητας της. Ιδρύθηκε το 1996 στο Λονδίνο από τη Μαρία Γοργία, χορογράφο, χορεύτρια και καθηγήτρια σύγχρονου χορού. Η ομάδα στοχεύει άμεσα στην δημιουργία έργων που βασίζονται στη συνδιαλλαγή με άλλες μορφές τέχνης και τα οποία από το 2002 κι έπειτα παρουσιάζουν έναν έντονο ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα. Μέχρι σήμερα, έχει παρουσιάσει επτά παραγωγές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και έχει επιχορηγηθεί από το ΥΠ.ΠΟ. για τις περιόδους 2000-2001, 2002-2003, 2003-2004 και 2005-2006.

Concept /Χορογραφία: Μαρία Γοργία
Μουσική επιμέλεια: Σταύρος Αποστολάτος
Δραματουργία: Μαρία Γοργία
Σκηνικά-Κοστούμια: Σταύρος Αποστολάτος
Video: Βάνα Κωσταγιόλα
Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης
Φωτογραφίες: Νίκος Δούλος
Ερμηνεύουν: Σταύρος Αποστολάτος, Βαγγέλης Βελέντζας, Ράνια Γλυμίτσα, Μαρία Γοργία

Ημερομηνίες: 25 - 30 Ιανουαρίου 2007
Ώρα: 21:30
Τόπος: Θέατρο Σχεδία, Βουτάδων 34, Γκάζι, Αθήνα
Τιμές εισιτηρίων: €15,00 - €10,00 (φοιτητικό)
Κρατήσεις: 210-3477448


Επιπλέον πληροφορίες
- Οι κρατήσεις θέσεων είναι απαραίτητες λόγω περιορισμένου αριθμού παραστάσεων.
- Δεν επιτρέπεται η είσοδος σε ανηλίκους κάτω των 18 ετών εκτός αν συνοδεύονται από τους γονείς τους.