Tαξιδοσκόπιο επί... Κολωνώ

02.02.2007
Τον καινούργιο τους δίσκο ταξιδοσκόπιο παρουσιάζουν η Κρίστη Στασινοπούλου, ο Στάθης Καλυβιώτης και η μπάντα τους στις 2 & 3 Φεβρουαρίου στο Επί Κολωνώ.
Τον καινούργιο τους δίσκο ταξιδοσκόπιο παρουσιάζουν η Κρίστη Στασινοπούλου, ο Στάθης Καλυβιώτης και η μπάντα τους στις 2 & 3 Φεβρουαρίου στο Επί Κολωνώ.

Τα τραγούδια του δίσκου, «ημερολόγια δρόμου», γράφτηκαν σε διάφορα τυχαία σημεία του κόσμου, όπου τα τελευταία χρόνια βρέθηκαν και περιόδευσαν μαζί με την μπάντα τους, καλεσμένοι από μουσικά φεστιβάλ και κλαμπ. Διαδρομές, εικόνες, στιγμιότυπα, αρώματα και ήχοι από τις πόλεις της Βραζιλίας, ως τον Καναδά, από τους αυτοκινητόδρομους και τα κλαμπάκια της κεντρικής Ευρώπης και της Ιβηρικής χερσονήσου, μέχρι την Αρμενία και την Ινδία, απαρτίζουν το υλικό αυτών των τραγουδιών. Το ταξιδοσκόπιο έγινε «δίσκος της εβδομάδας» στο κρατικό Radio 4, σημαντικό ραδιόφωνο στην Βαρκελώνη, και τα τραγούδια παίζονται συχνά και στα υπόλοιπα Ισπανικά ραδιόφωνα.

Το έγκυρο περιοδικό της world music, folk roots, συμπεριέλαβε το ταξιδόσκοπιο στην λίστα των 10 καλύτερων δίσκων (fRoots Playlist), του διπλού τεύχους Ιανουαρίου /Φεβρουαρίου.

Η μπάντα, αποτελείται από τους :
Κρίστη Στασινοπούλου : φωνή, ακουστική κιθάρα, ινδικό αρμόνιο
Στάθης Καλυβιώτης : groove sampler, ηλεκτρική κιθάρα, λαούτο
Γιώργος Μακρής : γκάιντα, καβάλι, φυσαρμόνικα, φλογέρες
Δημήτρης Χιώτης : λύρα
Reiner Witzel : σαξόφωνα
Σόλης Μπαρκή : ντοχόλ, τζέμπε, μπεριμπάο, καχόν, πεντίρ, ταραμπούκα
Παναγιώτης Κακαλιάς : ήχος

Συναυλίες: Παρασκευή 2 & Σάββατο 3 Φεβρουαρίου στις 23.30
Xώρος: φουαγιέ Επί Κολωνώ
Τιμή εισιτηρίου: 12 €
Πληροφορίες: 210 51 38 067, Ναυπλίου 12, Κολωνός