Ματαίωση της παράστασης η "Κωλοδουλειά"

21.09.2009
Η Συν-Επί (+,Χ) βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να ανακοινώσει τη ματαίωση της παράστασης Κωλοδουλειά που είχε προγραμματιστεί να κάνει πρεμιέρα τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου στο Από Μηχανής Θέατρο.

Η Συν-Επί (+,Χ) βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να ανακοινώσει τη ματαίωση της παράστασης 'Κωλοδουλειά' που είχε προγραμματιστεί να κάνει πρεμιέρα τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου στο Από Μηχανής Θέατρο.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Η νεαρή ηρωίδα του έργου, εξουθενωμένη από τη σκληρή εργασία της στην κουζίνα ενός ταχυφαγείου, υποκύπτει στα ανεξέλεγκτα παιχνίδια της φαντασίας της και αναζητά με λύσσα μια υπόσχεση σωτηρίας - ή έστω ολοκληρωτικής καταστροφής.


Ο ταλαντούχος Γιάννης Μαυριτσάκης στο τρίτο του έργο, όπως και στα δύο προηγούμενα, δεν καταγράφει μόνο τις σκοτεινές σκέψεις της εξιλαστήριας ηρωίδας του, ούτε απλώς υπολήπτεται τις αδυναμίες της· μέσα από τους σπαρακτικούς της μονολόγους σκύβει με σεβασμό κι ευλάβεια μπρος στις ωμές παραισθήσεις των θολωμένων ψυχών όλου του κόσμου.

Εναυσμα για το έργο αποτέλεσαν οι υπάλληλοι σε επιχειρήσεις σχετικές με το φαγητό που αντιμετωπίζονται από εμάς, τους πελάτες ως μηχανή εξυπηρέτησης. Στη σχέση μας μαζί τους υποβόσκει ένα διαρκές παιχνίδι εξουσίας. Ομως τι σκέφτονται, τι επιδιώκουν, τι ονειρεύονται αυτοί οι άνθρωποι; Η ηρωίδα μας κατευθύνεται ως μαριονέτα από έναν επόπτη, αλλά έχει πλήρη συνείδηση αυτού που κάνει και όσων επιθυμεί να κάνει στο μέλλον. Ενα έργο για τη συναισθηματική, υπαρξιακή, βιολογική πείνα και όχι μόνο.

Σημείωμα σκηνοθέτη
Η εξαντλητική παραίσθηση μιας γυναίκας, δεύτερης βοηθού κουζίνας, στα υπόγεια σύγχρονου ταχυφαγείου, μας τροφοδοτεί με υλικά από τα έγκατα της συνείδησης, το σκοτεινό φαγητό της ύπαρξης. Ένας αρχαίος κόσμος βρώμικης πείνας καθρεφτίζεται φιλήδονα στις ανοξείδωτες αποστειρωμένες επιφάνειες. Το αμείλικτο στομάχι του Χρόνου παραμονεύει. Ένα σκοτεινό υπαρξιακό reality - όπου όσοι παραμείνουν ζωντανοί αξίζουν το θαυμασμό μας.

ΑΠΟ ΜΗΧΑΝΗΣ ΘΕΑΤΡΟ Ακαδήμου 13, Μεταξουργείο, 210 5231131

ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ Δευτέρα, Τρίτη 21.00 για 10 παραστάσεις
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ κανονικό: 2€, φοιτητικό: 14€
Σκηνοθεσία-Σκηνικά-Κοστούμια: Αγγελος Μέντης
Φωτισμοί: Αλέκος Γιάνναρος
Ερμηνεύουν: Αγγελική Στελλάτου, Κοσμάς Φοντούκης.

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΤΑΜΕΙΟ: 210 5231131
ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΆ ΣΚΗΝΗΣ: 125 άτομα
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ: 65 λεπτά