Μια «Σελήνη» κρεμασμένη στην καλντέρα!

26.08.2010
Με πηγή έμπνευσης το ηφαίστειο και τις ιδιαίτερες πρώτες ύλες της Σαντορίνης, οι γεύσεις του εστιατορίου «Σελήνη» μοιάζουν να είναι «από άλλον πλανήτη»...

O Γιώργος Χατζηγιαννάκης και η «Σελήνη» του μοιάζουν σαν να είναι πια κομμάτι ενιαίο και αδιαίρετο.

Ο Γιώργος αγάπησε τη Σαντορίνη και του αφιερώθηκε, τουλάχιστον γαστρονομικά. Εδώ και πολλά χρόνια μαγειρεύει δημιουργικά, χρησιμοποιώντας τα υλικά που ζουν και μεγαλώνουν στην άγρια αυτή γη του ηφαιστείου, φτιάχνοντας μοναδικά πιάτα, μερικά εκ των οποίων έχουν γίνει πια εμβληματικά.

Από φέτος, δίπλα του έχει και μια άλλη μαστόρισσα της μαρμίτας, άξια εκπρόσωπο της νέας γενιάς μαγείρων, που βάζουν την ελληνική δημιουργική κουζίνα με αξιώσεις στον διεθνή γαστρονομικό στίβο, την Κωνσταντίνα Φάκλαρη.

Η «Σελήνη» είναι κρεμασμένη στην καλντέρα, ολόλευκη, πολυεπίπεδη και «μαλακή» σαν γλυπτό, όπου μπορείτε να ζήσετε μοναδικές στιγμές πανσέληνου, με τη θάλασσα ένα ασημένιο ποτάμι και το κατάλευκο των σπιτιών να λαμπυρίζει σε μια ολόφωτη νύχτα. Σε αυτόν τον μοναδικό τόπο μπορείτε να απολαύσετε τη νοστιμότατη φάβα, το ντόπιο -ιδιόμορφο, αλλά μοναδικό σε άρωμα και γλύκα- ντοματάκι, το ξερικό κατσούρι (αγγούρι), το στρογγυλό κολοκυθάκι, τη λευκόσαρκη άνυδρη μελιτζάνα, την πικάντικη κάππαρη και τις γεμάτες αλμύρα καρδαμίδες (είδος χόρτου) δοσμένα με φαντασία.

Μοναδικής σύλληψης πιάτα όπως το αγκιναράκι με φρέσκο αχινό και κρέμα φάβας, η λευκή μελιτζάνα με το χταπόδι καρπάτσιο και η φάβα με την ντόπια κάππαρη έρχονται να συμπληρωθούν από τους φοβερούς γίγαντες με λακέρδα της Κωνσταντίνας, το βελούδινο κριθαράκι με πεσκανδρίτσα και καραβιδοουρές, που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από ένα αστεράτο ριζότο, και την κρύα σούπα ντομάτας με παγωτό νιώτικου τυριού.

«Σελήνη»: Φηρά Σαντορίνης, τηλ. 22860-22249
Από τον ΝΙΚΟ ΜΑΟΥΝΗ/Paper