"The Valkyries" από τους Metallic Reflections!

19.03.2007
Στο πλαίσιο του Θεατρικού Φεστιβάλ Νεανικών Θιάσων «Θεατρική Δράση 2», που διοργανώνει ο Πολιτισμικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων στο Θέατρο της Άνοιξης, η Θεατρική Ομάδα «METALLIC REFLECTIONS» παρουσιάζει το έργο «The Valkyries» του Paulo Coelho.

H Θεατρική Ομάδα «METALLIC REFLECTIONS» παρουσιάζει το έργο «The Valkyries» του Paulo Coelho ssτο πλαίσιο του Θεατρικού Φεστιβάλ Νεανικών Θιάσων «Θεατρική Δράση 2», που διοργανώνει ο Πολιτισμικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων στο Θέατρο της Άνοιξης,


Βαλκυρίες: Νορβηγικές θεότητες, γυναίκες πολεμίστριες που μεταφέρουν τους νεκρούς πολεμιστές στη Βαλχάλα. Πολεμίστριες του Όντιν, ήταν συνήθως κόρες του, ή κόρες βασιλιάδων που ήταν αθάνατες όσο υπάκουαν το θεό και έμεναν παρθένες. Ήταν προσωποποιήσεις των σύννεφων. Ο μύθος επίσης λέει ότι αυτές αποφασίζουν ποιοι από τους νεκρούς της μάχης θα περάσουν στη Βαλχάλα όπου θα μένουν μέχρι το τέλος των ημερών... Συνήθως αναπαρίστανται ως όμορφες και δυνατές νεαρές γυναίκες, με λευκά μπράτσα. Φορούσαν ασημένιες ή χρυσές περικεφαλαίες και κόκκινους σαν αίμα θώρακες. Κρατούσαν ακόντια και ασπίδες και καβαλούσαν πολεμικά άλογα.

Ο Paulo Coelho στο μυθιστόρημα του, «the valkyries» τις παρουσιάζει σαν σύγχρονες αμαζόνες που εγκαταλείπουν τον πολιτισμό, καβαλάνε μηχανές και ζουν στην έρημο. Η παράσταση συνδυάζει το Νορβηγικό μύθο με την ιστορία του Coelho και φτάνει στο σήμερα, παρουσιάζει το σύγχρονο πρόσωπο της γυναίκας πέρα από κάθε κουλτούρα. Υπάρχουν σύγχρονες Βαλκυρίες; Για τι θα πολεμούσαν σήμερα; Τι θα τις οδηγούσε μακριά από τον πολιτισμό; Κι αν υπάρχουν πόσο μακριά μας βρίσκονται;


Τα μέλη της Ομάδας Reflections, οι Julia Yevnive (France), Sabine Choucair (Lebanon), Ελεάννα Αποστολάκη (Ελλάδα), έχουν τόπο συνάντησης τους το Λονδίνο. Η ομάδα αυτοσχεδιάζει, παίζει, γράφει, και σκηνοθετεί στα Αραβικά, Γαλλικά, Αγγλικά και Ελληνικά. Η ομάδα διερευνά τις φυσιο-λογικές διαδρομές των ανθρωπίνων σχέσεων, τις παρακολουθεί, τις μεταφέρει επί σκηνής και προ(σ)καλεί το θεατή να ακολουθήσει.

Μέρες και ώρες παραστάσεων:
Από Τετάρτη 21 έως Παρασκευή 23/03/2007
Ώρα
21:15
Εισιτήρια: Γενική είσοδος 15€, Φοιτητικό: 12€

Θέατρο της Άνοιξης:
Γερμανικού 20, Μεταξουργείο, τηλ.: 210 52 38 870