Ο Καραγκιόζης και η «Ιφιγένεια εν Αυλίδι» στο Ξυλουργείο

25.03.2007
Η τραγωδία του Ευριπίδη «Ιφιγένεια εν Αυλίδι» ζωντανεύει στο πανί του Καραγκιόζη την Κυριακή 25 Μαρτίου από το Θέατρο Σκιών του Χρήστου Στανίση.
Ο Καραγκιόζης και η «Ιφιγένεια εν Αυλίδι» στο Ξυλουργείο
Ημερομηνία: Κυριακή 25 Μαρτίου
Είδος: θέατρο σκιών
Χώρος: Ξυλουργείο (Α.Γεωργίου 56, τηλ. 2310 525968)
Ώρα: 12.00 - 2.00 μ.μ.
Είσοδος: 10 ευρώ


Η τραγωδία του Ευριπίδη «Ιφιγένεια εν Αυλίδι» ζωντανεύει στο πανί του Καραγκιόζη την Κυριακή 25 Μαρτίου από το Θέατρο Σκιών του Χρήστου Στανίση. Πρόκειται για την πέμπτη από τη σειρά παραστάσεων Καραγκιόζη που γίνονται στο ξυλουργείο κάθε Κυριακή και θα ολοκληρωθούν στις 29 Απριλίου. Σύμφωνα με τον Χρήστο Στανίση, πρόκειται για μία «παράσταση ηρωικού χαρακτήρα».

Δεν είναι εύκολο ένας πατέρας να θυσιάσει το παιδί του. Ο Αγαμέμνονας προσπαθεί να αποτρέψει την Ιφιγένεια από το να πάει στην Αυλίδα, προσπαθεί να αποτρέψει τη θυσία. Αυτό όμως δεν είναι δυνατόν. Η Ιφιγένεια αποφασίζει να θυσιαστεί για το καλό της πατρίδας? Ο Χρήστος Στανίσης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Έμαθε την τέχνη του θεάτρου Σκιών από τον Ευγένιο Σπαθάρη.

Από το 1993 δίνει παραστάσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό. Από το 1996 ξεκίνησε ένα κύκλο παραστάσεων σε συνεργασία με διάφορους μουσικούς και ηθοποιούς: Δημήτρη Λέκκα, Χρήστο Τσιαμούλη, Πέτρο Ταμπούρη, Ross Daily, Χριστόδουλο Χάλαρη, Dilek Koc κα.